Digitalni samit zapadnog Balkana

Skoplje domaćin Prvog digitalnog samita zapadnog Balkana

Samit će okupiti premijere i ministre zadužene za digitalnu agendu sa zapadnog Balkana, sudionike Berlinskog procesa iz Europske unije, predstavnike EK i RCC-a
Sci-Tech / Flash | 16. 04. 2018. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi digitalni samit zapadnog Balkana bit će održan 18. i 19. travnja u Skoplju, u organizaciji makedonske Vlade i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) i u suradnji s ostalim vladama zemalja zapadnog Balkana, Europskom komisijom (EK) i njemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.  

Samit će okupiti premijere i ministre zadužene za digitalnu agendu sa zapadnog Balkana, sudionike Berlinskog procesa iz Europske unije, predstavnike EK i RCC-a, te djelatnike informatičke industrije i firmi koje se bave informacijskim tehnologijama, akademsku zajednicu i mlade s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga.

Na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 2018. održat će se panel diskusije o pitanjima digitalne povezanosti, integracije ekonomija zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unaprjeđenja digitalnih vještina, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, poduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija i drugih.

Digital EXPO je važan dio samita i predstavlja jedinstvenu priliku za poduzeća iz digitalne industrije iz regije i šire da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu s potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora, priopćeno je iz RCC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close