Održan četvrti

Škole u ŽZH će u generalni štrajk

Sci-Tech / Flash | 07. 03. 2017. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Štrajkovi će se održavati sve dok ne završimo rad na njihovom izvješću. Nakon toga će Predsjedništvo Sindikata, zajedno sa svojim članstvom, donijeti oduku koji su naši slijedeći koraci'', ustvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH-a Jasminka Petrić nakon što je danas u srednjim i osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke održan četvrti po redu štrajk upozorenja

Štrajk upozorenja održan je treći školski sat u prvoj smjeni, a isti sat bit će održan i u drugoj smjeni, a Petrić je najavila novi štrajk upozorenja.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

''Na sastancima s predstavnicima Vlade 24. veljače 2017. godine dobili smo dva Izvješća radne skupine. Sada temeljito radimo na tom izvješću, poslije čega ćemo dostaviti svoje mišljenje o njemu'', rekla je Petrić te najavila i peti štrajk upozorenja koji će se održati u ponedjeljak, 13. ožujka.

Dodala je kako će Sindikat, ako se ovakvo stanje oduži, vrlo izgledno organizirati generalni štrajk ili poduzeti neke druge mjere kojima će tražiti svoja prava.

Kopirati
Drag cursor here to close