9. veljače

Školarci i prosvjetari, sretan vam Međunarodni dan obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 09. 02. 2016. u 07:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović čestitala je Međunarodni dan obrazovanja - 9. veljače svim građanima BiH, posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, ministarstvima obrazovanja, pedagoškim zavodima, međunarodnim i domaćim nevladinim obrazovnim organizacijama, te svim drugim pojedincima i ustanovama koji sudjeluju u najhumanijoj misiji odgoja i obrazovanja.

Ministrica Dilberović je istaknula da je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti prepoznalo potrebu reforme školskog sustava prema novim zahtjevima vremena, svjesno činjenice da odgojem i obrazovanjem, ustvari, izričemo kakvo društvo i kakvog čovjeka želimo.

''Stoga su naši ciljevi, prije svega, usmjereni odgajanju i obrazovanju učenika u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima te pravima djece, njihovom osposobljavanju za življenje u multikulturnom svijetu, za poštivanje različitosti i toleranciju te za aktivno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom razvoju našeg društva.

Kvalitetno obrazovanje je osnova društveno-ekonomskoga razvoja Federacije BiH i njezina pokretačka snaga na putu stvaranja prosperitetnog društva. Stoga će iniciranje, koordiniranje i praćenje, te unapređenje i osuvremenjavanje predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, te znanosti i tehnologije, kao i udžbeničke politike te đačkoga i studenskog standarda i nadalje biti okosnice aktivnosti ovog ministarstva, navodi se u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close