Prekomjerno korištenje tehnologije

Široki Brijeg: Stručno predavanje ''Utjecaj ekrana na dječji mozak''

Glavni cilj predavanja je informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama prekomjernog korištenja tehnologije
Sci-Tech / Flash | 22. 01. 2018. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi se roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u školama i vrtićima upoznali s opasnostima prekomjernog i preranog korištenja današnje tehnologije za djecu i njihov neurokognitivni razvoj, psihologinja Ankica Baković održat će u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u 18.00 sati interaktivno predavanje ''Utjecaj ekrana na dječji mozak'' u kinu Borak u Širokom Brijegu.

U današnjem vremenu, u porastu je broj novih, negativnih promjena u ponašanju i razvoju djece za koje znanstvena istraživanja pouzdano tvrde da su posljedica prekomjernoj izloženosti ekranima. Samo neke od njih su povećavanje vjerojatnosti za razvoj ADHD-a, poteškoće govora, poteškoće učenja, poteškoće s vidom, smanjenje kreativnosti i mašte itd.

O ovim i brojnim drugim opasnim posljedicama za razvoj djece, posjetitelji će imati priliku čuti na predavanju čiji je glavni cilj informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama ovog trenda za njihovu djecu te ponuditi im nove mogućnosti tretmana različitih oblika poteškoća kod djece.

Ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close