SKB Mostar

Simpozij medicinskih sestara i tehničara u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 04. 05. 2016. u 08:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru organiziraju 4. simpozij medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 5. i 6. svibnja 2016. Godine o temi „Iskustva sestrinske profesije prije i poslije ulaska u EU“.

Ovogodišnja tema Simpozija omogućit će razmjenu iskustava iz zemalja članica EU i iz onih koje su na putu za članstvo. Prve će imati priliku vidjeti napredak svoje sestrinske profesije kao člana EU, a druge će se upoznati s iskustvima, ali i dobiti praktične upute za usklađivanje s europskim direktivama.

Svoje sudjelovanje na Simpoziju su potvrdili eminentni predavači iz Slovenije, Hrvatske i BiH a prema preliminarnim podatcima očekuje se preko 500 sudionika iz naše zemlje i zemalja okruženja.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru nastoje pratiti Upute Federacije regulacijskih tijela u sestrinstvu Europske unije (FEPI) koja nalaže osiguravanje izvrsnosti kroz: sestrinske kompetencije i praksu, profesionalne standarde, kontinuiranu edukaciju i usavršavanje te profesionalnu etiku. Stoga, Simpozij medicinskih sestra i tehničara, kao najveći regionalni skup najmnogobrojnije populacije u zdravstvu, ima istinske pozitivne efekte za razvoj sestrinske profesije u našoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close