novo

Siemens ulaže milijardu eura u inovacije

Sci-Tech / Flash | 28. 06. 2016. u 13:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka industrijska grupa Siemens najavila je u utorak da će u idućih pet godina uložiti milijardu eura u odjel za inovativne projekte kako bi potaknula razvoj poslovanja na područjima poput umjetne inteligencije i decentralizirane elektrifikacije.

Novac će biti stavljen na raspolaganje Siemensovim radnicima, ali i vanjskim inovativnim i etabliranim poduzećima a bit će namijenjen realizaciji poslovnih ideja na područjima od strateške važnosti za Siemensovu budućnost.

Njemačka grupa nastoji unijeti novine u temeljnom poslovnom segmentu automatizacije i elektrifikacije i pratiti najnovije trendove u procesu digitalizacije industrije.

Prvi bi projekt novog odjela po priopćenju Siemensa trebao biti već najavljen "next47", razvoj električnih zrakoplova u suradnji s proizvođačem zrakoplova Airbusom.

Ostala važna područja uključit će autonomne strojeve, umreženu mobilnost i blockchain aplikacije za siguran prijenos podataka u industriji i trgovini energijom. Posrijedi je tehnologija na kojoj se baziraju digitalne valute poput bitcoina, dodaje se u priopćenju.

Novi odjel bit će osnovan 1. listopada a u početnoj će ga fazi voditi Siemensov tehnološki direktor Siegfried Russwurm. Imat će urede u američkom Berkeleyu, te u kineskom Šangaju i u Muenchenu u matičnoj Njemačkoj, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close