INTERA TP

Seminar: Analiza prometnih nezgoda primjenom forenzičkih alata

Sci-Tech / Flash | 10. 05. 2017. u 09:40 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalni porast sudionika u prometu, proširena cestovna mreža, kao i sve veća svakodnevna poslovna migracija ljudi djelovalisu i na porast broja prometnih nezgoda što je zahtijevalo i razvoj novih postupaka vještačenja.

Stručnom i kvalitetnom analizom prometne nezgode mogu se spriječiti sve malverzacije u tom pogledu. Osobe koje se bave ovakvim analizama moraju posjedovati stručna znanja i vještine, ali i pratiti tehnološki razvoj te posjedovati najnovije softverske alate koji će omogućiti da se provede kvalitetna analiza.

Analize prometnih nezgoda po osnovu tragova na kolovozu, vozilima, putnoj infrastrukturi i putnim objektima u mnogome će nadopuniti podaci koje je moguće pročitati s procesora vozila novijeg datuma proizvodnje. U elektronske sustave vozila novije generacije ugrađeni su EDR procesori koji se smještaju u centrale AIRBAG-a i mogu pratiti osnovne dinamičke parametre kretanja vozila: brzinu, usporenje, broj obrtaja motora, promjenu brzine i sl.

Podatke iz procesora je moguće pročitati specijaliziranim alatima i u potpunostiih koristiti za analizu prometne nezgode. Pročitani podaci su pouzdani i imaju visok stupanj točnosti, a analizom istih može se u potpunosti prezentirati kretanje vozila u trenutcima neposredno pred sudar i za vrijeme sudara. Uz korištenje digitalnih podataka iz procesora vozila analiza prometne nezgode dobija poseban kvalitet i pouzdanost s definitivnim isključivanjem bilo kakvog subjektivizma.

Polako, ali sigurno ulazimo u jedno novo razdoblje analize prometnih nezgoda čemu predstoji ozbiljna obuka analitičara prometnih nezgoda za primjenu alata i analizu digitalnog zapisa s procesora na vozilima.

Upravo zbog svega navedenog INTERA Tehnološki Park u suradnji sa Društvom za procjenu i vještačenje „Spin Tim“ Mostar, organizira seminar „Analiza prometnih nezgoda primjenom forenzičkih alata sa mogućnošću detekcije prevara u osiguranju automobilske odgovornosti i kaska“

Seminar će se održati u petak, 02.6.2017. godine u INTERA Tehnološkom Parku.
Kroz zanimljiva predavanja vrhunskih stručnjaka bit ćete u mogućnosti saznati više o mogućnostima korištenja dijagnostike vozila za analizu saobraćajnih nezgoda, osnovama istraživanja prometnih nezgoda i digitalnoj forenzici te o primjeni naprednih alata u detekciji prevara u osiguranju.

Seminar je namjenjen prometnim stručnjacima i svima onima koji su na bilo koji način u prilici donositi odluke vezane za štetne događaje u prometu, a i onima koji žele biti certificirani za izuzimanje i tumačenje digitalnih podataka iz procesora vozila.

Prijave za seminar vrše se putem linka. Uplatom kotizacije do petka, 26.5.2017. godine ostvarujete popust. Kotizacija za jednu osobu iznosi 100,00 KM, za dvije ili više osoba iz istog poduzeća iznosi 80,00 KM po osobi.

Cijena seminara nakon 26.5.2017. godine iznosi 120,00 KM po osobi.

Kopirati
Drag cursor here to close