Godišnja Skupština

Selimbegović nova predsjednica Skupštine Vijeća za tisak BiH

Skupštini su prisustvovali članovi Vijeća za tisak iz 19 tiskanih i online medija, te Udruženja/udruga novinara.
Sci-Tech / Flash | 21. 12. 2017. u 20:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na godišnjoj Skupštini samoregulacijskog tijela za tiskane i online medije, Vijeća za tisak u BiH, koja je održana u četvrtak u Sarajevu, odlukom većine članova za novu predsjednicu izabrana je Vildana Selimbegović, direktorica i glavna i odgovorna urednica dnevnog lista „Oslobođenje“.

Za dopredsjedavajućeg Skupštine izabran je Dario Šimić, direktor Intersoft d.o.o., portal klix.ba

Skupštini su prisustvovali članovi Vijeća za tisak iz 19 tiskanih i online medija, te Udruženja/udruga novinara.

Pored ranijih Članova Vijeća, Skupštini su prisustvovali i predstavljeni novoprimljeni Članovi iz online i tiskanih medija: bljesak.info, Reprezent.ba, hayat.ba, SportSport.ba, te dnevnik.ba, avaz.ba i Dnevni avaz, koji su obnovili članstvo u Vijeću.

Predstavljen je i izvještaj o radu Upravnog odbora Vijeća za tisak i izvještaj o radu Vijeća u 2016./2017.g., te informacije i plan aktivnosti za predstojeći period.

Kolege urednici i novinari složili su se kako zajednički moraju raditi na očuvanju novinarske profesije i medijskih etičkih standarda, pogotovu u nadolazećoj izbornoj godini, i najavili češće zajedničko okupljanje i razmatranje zajedničkih problema koji se tiču ugrožavanja novinarske profesije.

Članovi Vijeća za štampu u BiH su Večernji list za BiH, Oslobođenje, Dnevni Avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Start BiH, Fena, slobodna-bosna.ba, Udruženje/udruga BH Novinari, Dnevni list, Društvo novinara BiH, klix.ba, SortSport.ba, Reprezent.ba, hayat.ba, dnevnik.ba, Stav, bljesak.info, Dani, novovrijeme.ba, priopćeno je iz Vijeća za štampu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close