Blic, škljoc...

Selfie može odrediti vašu životnu dob

Sci-Tech / Flash | 07. 05. 2017. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IT kompanija Lapetus razvila je znanstveno provjerenu metodu predviđanja godina životnog vijeka, utemeljenu na procjeni brzine starenja.

Janet Anderson, glavna marketinška direktorica u Lapetusu, za Global News izjavila je kako aplikacija može predvidjeti godine života koje će netko doživjeti samo iz jedne fotografije.

Proces teče tako što korisnik uploada selfie i odgovara na nekoliko pitanja, a platforma sprema te informacije kako bi potom ekipa iz Lapetusa predvidjela životni vijek korisnika.

Anderson navodi kako se mjeri 350 točaka lica, i više od tisuću sitnih detalja i područja, a zatim se sve to koristi u završnom izračunu kako bi se došlo do što vjerodostojnijih godina.

Osim životnog vijeka, aplikacija može predvidjeti i godinu do kada ćemo se biti dobroga zdravlja i relativno poletni, odnosno godinu nakon koje ćemo postati nemoćni starci. Netko tako može imati procjenu da će doživjeti 82 godine života, ali će se već sa 80 osjećati lošije i nemoćnije, piše Zimo.co.

Ova metoda, koja je i znanstveno provjerena, izvrstan je alat za osiguravajuće kuće koje inače moraju koristiti ogromne količine papirologije i podataka da bi tek nakon nekoliko tjedana mogli dati procjenu. Lapetus je prilika da se ubrza taj proces na samo 48 sati.

"Kroz platformu možete proći uz ispunjavanje podataka u manje od 10 minuta i unutar tog vremena mi već možemo poslati informacije vašoj osiguravajućoj kući," izjavila je Anderson.

Naravno, postoje različiti faktori, osim vašeg lica, koji odlučuju o tome hoćete li se kvalificirati za životno osiguranje. Sve ovisi o tome kakvo osiguranje osoba želi te koja je njezina povijest bolesti.

Ipak, Anderson je priznala kako Lapetus ima jedan nedostatak - teško provjerava da li je netko imao plastičnu operaciju. Pretpostavljamo da se sličan trik može napraviti i s dobrim filterom - pa tko ne bi malo varao... Samo ostaje pitanje koga na kraju varamo, sebe ili aplikaciju?

Kopirati
Drag cursor here to close