Spremni?

Save the date: Stiže osma MSCommunity BiH konferencija

Osmo izdanje ove konferencije bit će održano 25.10.2019. godine u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo, pod sloganom //GR8!.
Sci-Tech / Flash | 08. 10. 2019. u 16:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / MSCommunity konferencija 2019.

MSCommunity konferencija, koja se održava osmu godinu zaredom, jedan je od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini.

Okuplja veliki broj IT profesionalaca iz cijele regije. Svake godine na konferenciji se govori o posljednjim svjetskim trendovima i tehnologijama iz Microsoftovog, ali i drugih IT ekosistema.

Osmo izdanje ove konferencije bit će održano 25.10.2019. godine u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo, pod sloganom //GR8!.

Istaknuti stručnjaci iz BiH i regije, dokazani profesionalci i MVP-jevi, održat će predavanja iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera, umjetne inteligencije i tehnologija za Internet of Things (IoT).

Govorit će se servisima na Azure platformi, bazama podataka, DevOps-u, kao i upravljanju IT projektima. IT kompanije i pojedinci će, također, imati mogućnost da se povežu s potencijalnim klijentima ili suradnicima.

Konferencija MSCommunity se, zajedno sa NetWork konferencijom, pokazala kao jedan od najznačajnijih IT događaja ove vrste u BiH.

Organizator konferencije je neprofitno udruženje MSCommunity BiH, koje djeluje već 17 godina. Od osnivanja 2002. godine, pa sve do danas, Udruženje radi na ostvarivanju primarnih ciljeva, a to su razmjena znanja i iskustava između korisnika, administratora, inžinjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta.

''Svake godine se trudimo da posjetiocima konferencije osiguramo najaktualnije sadržaje iz IT svijeta, koje isporučuju priznati i poznati predavači iz cijele regije. I ove godine ćemo slušati sjajne sesije predavača kao što su Jasmin Azemović, Marin Franković, Luka Manojlović, Tomislav Lulić i mnogi drugi koje naši posjetitelji dobro poznaju sa regionalnih IT konferencija. Zahvaljujući našim sponzorima, sudjelovanje na konferenciji je i ove godine besplatno. Duboko vjerujemo u dijeljenje znanja na ovaj način, te svim zainteresovanima želimo omogućiti da prisustvuju'', rekao je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BIH i jedan od organizatora konferencije.

Registracija za konferenciju će biti besplatna, čime se omogućava mladim ljudima da se upoznaju sa novim IT trendovima i svojim potencijalnim poslodavcima. Svi zainteresirani se već mogu registrirati putem službene internetske stranice mscommunity.ba, gdje je dostupan i popis svih predavača i predavanja na konferenciji.

Konferenciju ove godine održavaju kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, Authority Partners, SYS Company, Veeam, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, Prointer, Sarajevski kiseljak, Lanaco i Sessionize.com, kao i medijski partneri Bljesak.info, Media-marketing.com, Faktor.ba, Business Magazine, Hayat.ba, agencija FENA, Info.ba, Poslovne novine, Akta.ba, Profitiraj.ba, Start BiH, Euroblic,  IT radar, Radio Stari Grad, časopis Student, Studomat.ba, Hayat TV i TNT Group.

Ovogodišnju konferenciju MSCommunity je moguće pratiti putem društvenih mreža Facebooka, LinkedIna i Instagrama.

Kopirati
Drag cursor here to close