Vijeće mladih

Sajam Srednjih škola predstavljen u Ljubuškom

Sci-Tech / Flash | 16. 09. 2015. u 06:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a , predstavnici Grada Mostara, predstavnici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, predstavnici Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo, predstavnici Vijeća Mladih Grada Mostara, te direktori/ ravnatelji srednjih škola Grada Mostara, Ljubuškog i Širokog Brijega.

Osnovni cilj sastanka jeste upoznavanje direktora/ravnatelja o aktivnostima sajma koji će biti održan od 16.studenog 2015. do 20. studenog 2015. godine. Nakon radnog sastanka prisutni su se upoznali sa kapacitetom Gimnazije Ljubuški, te su posjetili galeriju manastira Humac. Muzej ima arheološku i numizmatičku zbirku, lapidarij, sakralnu zbirku i etnološki odjel. U njemu se nalazi glasovita Humačka ploča iz XII. stoljeća – vjerojatno najstariji srednjovjekovni natpis u BiH.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekt ''Sajam Srednjih škola - Mostovi prijateljstva 2015.'' u sklopu projekta ''Dijalog za budućnost'' koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt ''Dijalog za budućnost'' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta ''Sajam srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015''  jeste promovirati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta Dijalog za budućnost će trajati do 31. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tri tematske oblasti: kultura, obrazovanje i mladi.

Kopirati
Drag cursor here to close