NASA

"Roveri" otkrili dokaze o nekadašnjem životu na Marsu?

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2016. u 13:40 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija istraživanja na Marsu možda sugeriraju da je Crvena planeta nekada bila prepuna života, te da pojedini oblici života postoje i danas.

Kako navode internet portali specijalizirani za svemirska istraživanja, američka svemirska agencija NASA planira da pošalje astronaute na Mars kako bi se uvjerila da je na Crvenoj planeti bio moguć život, piše Srna. 

Takva misija bi trebala dokazati da je ta planeta nekada bila puna nama nepoznatih oblika života, a te tvrdnje temelje se na rezultatima koje je prikupilo NASA-vozilo "rover", koje je temeljno istražilo Mars.

Zaljubljenici u nepoznate oblike života tvrde da je "rover", istražujući površinu Marsa, detektirao oblike koji podsjećaju na ruševine naselja i spomenike, što ih navodi na zaključak da je Crvena planeta bila naseljena.

Iako se mnogi stručnjaci ne bi složili sa tim zaključkom, jedan broj portala tvrdi da u NASA vjeruju da je Mars prije nekoliko miliona godina bio pogodno tlo za život, te da je svojom strukturom i atmosferom uvelike podsjećao na Zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close