Pohvala

RMC "Dr. Safet Mujić" izrastao u respektabilnu zdravstvenu ustanovu

Sci-Tech / Flash | 13. 01. 2016. u 17:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjetom RMC-u "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, potpredsjednica Federacije BiH Meliha Mahmutbegović završila je prvi dan obilaska Hercegovačko-neretvanske županije.

Mahmutbegović je tom prilikom razgovarala s direktorom te ustanove Zlatkom Guzinom te izjavila kako je iznenađena velikim napretkom koji je ova bolnica ostvarila u posljednjih nekoliko godina.

Pohvala kolektivu koji se obrazuje

U izjavi za novinare ona je kazala kako u RMC-u "Dr. Safet Mujić" radi izuzetno kvalitetna ekipa te da je prostor koji ta bolnica pokriva jako velik.

''S obzirom na moju raniju posjetu koja je bila prije sedam, osam godina, iznenadila sam se jednim vidnim pomakom u opremi i prostoru i to me jako raduje. S druge strane, raduje me i jedan napredak kad je u pitanju kadrovsko usavršavanje kolega i to im želim čestitati. Uz sav rad koji ulažu kad su u pitanju pacijenti i struka, oni se i akademski obrazuju, što je dodatni zamah i dodatna pohvala njima kao ekipi koja radi u bolnici'', istakla je Mahmutbegović.

Direktor Guzin je kazao da ga današnja posjeta posebno raduje jer je potpredsjednica Mahmutbegović kolegica- doktorica i kirurg i da zbog toga nije bilo teško shvatiti određene probleme s kojima se susreću, a iznijeli su joj, kako je dodao, i sve ono što su uradili, što i kako trenutno rade, te koji su im budući planovi.

Bolnicu opterećuju dugovi

''Prilikom zadnje posjete potpredsjednice Mahmutbegović u funkciji je bio samo jedan dio ove bolnice, i to stara zgrada koja je dio vojarne, jedan mali broj liječnika i jednostavno nismo imali što pokazati. Međutim, izrasli smo u jednu vrlo respektabilnu zdravstvenu ustanovu u ovom periodu. Sagrađena je i nova zgrada s nekih 5000 kvadrata, gdje se nalaze odjeli ginekologije, pedijatrije i dio kirurgije. Sada ova bolnica ima oko 90 doktora, pedeset pet specijalista, subspecijalista, tri doktora medicinskih znanosti, šest doktoranata...tako da smo u svakom smislu napravili jedan ogroman pomak pa smo se i pohvalili. Potpredsjednici smo iznijeli i određene probleme - probleme našeg financiranje i probleme s dugovima jer nas to jako opterećuje u svakodnevnom radu i nadamo se i njenoj podršci'', zaključio je Guzin.

Potpredsjednica Mahmutbegović je u sklopu prvog dana posjete Hercegovačko-neretvanskoj županiji obišla Gradsku vijećnicu u Mostaru, te razgovarala s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, a nakon toga Muftijstvo mostarsko gdje se sastala s mostarskim muftijom Salemom ef. Dedićem te Univerzitet "Džemal Bijedić" gdje je održala sastanak s rektorom tog univerziteta Seadom Pašićem.

Potpredsjednica Federacije BiH sutra će posjetiti općine Čapljinu i Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close