RAK

Rješava se nezakonito građenje javnih telekomunikacijskih mreža

Sci-Tech / Flash | 23. 03. 2017. u 15:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed nepostojanja regulativnog okvira za dijeljenje postojeće infrastrukture, pasivizirani su trenutno dostupni resursi u Bosni i Hercegovini.

Ovo je zaključeno na konzultativnom sastanku koji je održan u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) u vezi s rješavanjem problema nezakonitog građenja javnih telekomunikacijskih mreža.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva komunikacija i prijevoza BiH, Ministarstva prometa i veza Republike Srpske, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Kao je iz RAK-a priopćeno, sastanak je održan da bi se identificirale kratkoročne i dugoročne mjere kako bi operatori obavljali djelatnosti na zakonit način, te da im se omogući pravedna konkurencija na tržištu telekomunikacija.

Generalni direktor RAK-a Predrag Kovač istakao je da će RAK, u okvirima svoje nadležnosti, a prije svega na osnovu člana 5. stav 2. Zakona o komunikacijama, raditi na donošenju detaljnije regulative koja se tiče rada telekomunikacijskih mreža.

''Međutim, pošto značajan dio regulative iz oblasti gradnje nije u nadležnosti RAK-a, potrebna je neposredna suradnja svih organa, kako bi se usuglasili principi i osnovne mjere koje svi nivoi vlasti moraju provesti, da bi se stanje u ovoj oblasti uredilo. U suprotnom, RAK ne može preuzeti odgovornost za posljedice koje će proisteći iz trenutnog stanja'', naglasio je Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close