Stigle kazne

RAK izrekao 75 izvršnih mjera za kršenja pravila emitiranja

Izrečene su četiri izvršne mjere na osnovu kršenja Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.
Sci-Tech / Flash | 09. 03. 2018. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Od ukupnog broja procesuiranih slučajeva iz oblasti emitiranja u 2017. godini izrečeno je 75 izvršnih mjera na osnovu utvrđenog kršenja relevantnih odredbi primjenjivih pravila i kodeksa Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) te Zakona o komunikacijama, istaknuto je u Izvještaju RAK-a o slučajevima kršenja pravila.

Izrečene su četiri izvršne mjere na osnovu kršenja Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, sedam na osnovu kršenja Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, 56 na osnovu kršenja odredbi pravila i propisa koji se odnose na uvjete dozvole za emitiranje i Zakona o komunikacijama, te osam na osnovu kršenja Pravila o dozvolama za distribuciju audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

RAK će, najavili su danas u priopćenju, nastaviti pratiti poštivanje propisanih pravila i propisa te poduzimati mjere u skladu s relevantnim propisima u cilju zaštite interesa krajnjih korisnika u oblasti audiovizualnih medijskih usluga i usluga radija.

Kopirati
Drag cursor here to close