Vlada ne želi sastanak

Prosvjetari u ŽZH najavili generalni štrajk

Sci-Tech / Flash | 14. 02. 2017. u 11:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije održat će u četvrtak, 16. veljače, štrajk upozorenja jer im županijska vlada nije ispunila zahtjeve te se je, kako su naveli, oglušila na poziv za sastanak 31. siječnja.

Štrajk upozorenja održat će se treći školski sat u obje smjene u svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije, a u znak solidarnosti pridružit će im se i županijski Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije.

Predsjednica tog sindikata Vesna Ćorluka kazala je kako već dugo vremena pokušavaju stupiti u konstruktivan dijalog s predstavnicima resornog županijskog ministarstva i vlade, ali da predstavnici vlasti nisu iskazali dobru volju.

''Stoga ćemo se, u znak solidarnosti pridružiti kolegama iz srednjih škola, ali i solidizirati s kolegama iz županijskog MUP-a, za koje, također, županijska vlada nema sluha'', kazala je Ćorluka.

Inače, Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke priopćio je kako su razlozi za štrajk: nepotpisivanje Kolektivnog ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

"Ako Vlada i resorna ministarstva i dalje budu ignorirali naše zahtjeve i pozive na dogovor, nakon što gotovo dvije godine pokazujemo strpljivost i visok prag tolerancije, nastavit ćemo sa štrajkom upozorenja, uz vrlo izgledan generalni štrajk", najavili su iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije.

Kopirati
Drag cursor here to close