Osnaživanje mladih

Promocija demokracije: Vijeće mladih pravi Simulaciju Gradskog vijeća Mostara

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2017. u 16:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara u suradnji s njemačkom fondacijom SHL i Gradom Mostarom, organizira Simulaciju Gradskog vijeća Mostara, te po prvi put u Mostaru, daje priliku mladima da razgovaraju i odlučuju o lokalnim pitanjima.

Simulacija je zamišljena na način da 35 mladih iz Mostara na jedan dan sjednu u stolice vijećnika mostarskog Gradskog vijeća, te rasprave i donesu demokratskim putem Odluke od važnosti za Mostar, a posebno za mlade.

Prije samog zasjedanja Gradskog vijeća, koje je planirano 29.5.2017. mladi vijećnici će se 3 dana spremati kroz 4 odbora, u sklopu kojih će i pripremiti odluke i projekte, koje će predložiti na zasjedanju Gradskog vijeća.

Mladi koji će sudjelovati u ovom procesu subirani javnim natječajem, a imat će priliku raditi u Odborima za:
1. Promet, infrastruktura i urbanizam
2. Kultura, volonterizam i obrazovanje
3. Sport, ekologija i turizam
4. Ekonomija i zapošljavanje mladih

Cilj ovog događaja je promovirati vrijednosti demokracije, javno donošenje odluka, te osnažiti mlade u provođenju ideja i projekata koje smatraju bitnim za razvoj lokalne zajednice, navedeno je u priopćenju Vijeća mladih.

Budući da je ovo prvi događaj ovog karaktera u Mostaru, organizatori se nadaju velikoj zainteresiranosti javnosti i brojnim kvalitetnim aplikacijama, kako bi ovaj događaj dobio na značaju.

Za sve dodatne informacije mozete se obratiti na službeni mail Vijeća mladih Grada Mostara: [email protected] ili direktno predsjedniku Vijeća (Ivo Čarapina) na broj koji se može naći na linku http://www.vmgm.ba/#contact-us

 

1. Svečano otvaranje u ponedjeljak 29.5. u 9:00h Sala Gradske vijećnice (izjave za medije predviđene od 8:40h)
Na otvaranje će nadzočitii Gradonačelnik, predstavnici vladinog i nevladinog sektora, međunarodnih organizacija, te zainteresirani građani.

2. Početak samog zasjedanja kreće u petak 26.5. s početkom u 9.00h također u Gradskoj vijećnici. Prije početka može se uzeti izjava organizatora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close