Ministarstvo komunikacija

Prolongirano puštanje testnog digitalnog signala

Sci-Tech / Flash | 28. 09. 2016. u 10:15 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je, u suradnji sa tri javna emitera, najavilo puštanje testnog digitalnog signala za 29. 9.2016. godine, za područja Sarajeva, Banje Luke i Mostara, priopćeno je iz ove institucije.

Sve tehničke i organizacijske pretpostavke za taj događaj su bile osigurane, međutim na adresu Ministarstva komunikacija i prometa BiH stigao je dopis Radio-televizije Republike Srpske u kojem je predloženo da se ovaj termin prolongira i da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovicu listopada.

Izašli u susret RTRS-u

Ne ulazeći u razloge ovakvog zahtjeva, a u cilju zadržavanja korektnih odnosa Ministarstva komunikacija i prometa sa svim javnim emiterima, kao važnim sudionicima procesa digitalizacije, Ministarstvo je prihvatilo prijedlog RTRS-a da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovicu listopada ove godine.

Napominjemo da je na sastanku ministra Ismira Juske sa generalnim direktorima triju javnih emitera, Belminom Karamehmedovićem iz BHRT-a, Draškom Milinovićem iz RSTRS-a i Džemalom Šabićem iz FTV-a, održanom 1. rujna 2016., dogovoreno da testno puštanje digitalnog signala bude obavljeno do kraja mjeseca.

Sve spremno

Ministarstvo, kao nositelj cijelog projekta digitalizacije u BiH, još jednom ističe da su svi tehnički i organizacijski uvjeti za puštanje testnog signala i okončanje prve faze digitalizacije ispunjeni i da će građani kao krajnji korisnici programa javnih RTV servisa na području Sarajeva, Banje Luke i Mostara sigurno dobiti testni digitalni signal u svojim domovima u prvoj polovini oktobra.

O terminu puštanja testnog digitalnog signala za područje Sarajeva, Banje Luke i Mostara javnost će biti blagovremeno obaviještena, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close