Povijesni minimum

Produbljuje se kriza na tržištu tablet uređaja

Razlog za pad isporuka krije se u tradicionalno lošijem prvom kvartalu svake godine koji dolazi nakon blagdanskog razdoblja.
Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2020. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju portala Digitimes, nastavlja se kriza na tržištu tablet uređaja. Prema predviđanjima u prvom kvartalu ove godine trebalo bi biti isporučeno 28,56 milijuna tablet uređaja što predstavlja svojevrsni povijesni minimum što se tiče isporuka.

Za usporedbu tijekom posljednja tri kvartala prošle godine isporučeno je 43,23 milijuna tablet uređaja. Razlog za pad isporuka krije se u tradicionalno lošijem prvom kvartalu svake godine koji dolazi nakon blagdanskog razdoblja, ali i problema nastalih zbog epidemije koronavirusa, piše Bug.hr.

Tijekom četvrtog kvartala Apple je bio vodeći proizvođač tablet uređaja poglavito zbog isporuka 10,2-inčnih iPada sedme generacije. Samsung se nalazio na drugom mjestu, nakon čega slijede Amazon, Huawei te Microsoft. Tijekom prvog kvartala ove godine Amazon bi mogao pasti na četvrto mjesto, a treće prepustiti tvrtki Huawei zbog značajnog smanjenja isporuka.

Pri isporukama u četvrtom kvartalu prošle godine dominirali su 10-inčni tableti s udjelom od 70% u isporukama, dok su 8-inčni tableti imali udio od 17%. Udio 10-inčnih tableta bi trebao rasti i u prvom kvartalu ove godine (predviđa se udio od 75%), tableti s 8-inčnim zaslonima polako će preuzeti budžetski sektor tržišta od 7-inčnih modela.

Kopirati
Drag cursor here to close