poziv

Prilika za žene u tehnologijama

Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2016. u 14:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park postao je Nacionalna kontakt točka Europskog centra za žene i tehnologiju (ECWT) i tim povodom organizira se službeno predstavljanje te inicijative, u petak 12.2.2016.godine s početkom u 15:30.

Radi se o europskom partnerstvu koje uključuje više od 130 organizacija i pojedinaca koji mukotrpno rade na poticanju angažmana žena u tehnologijama. ECWT je vodeća platforma za osiguravanje gender dimenzije u inicijativi Europske komisije 'Digital Agenda for Europe' gdje konstantno radi na pronalasku načina za mjerljivo i značajno povećanje broja žena i djevojčica u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, matematici i IT-u, kao i u integriranju kritične mase žena u Europi u području dizajna, istraživanja, inovacija, proizvodnje i upotrebe IT-a u periodu 2010.-2020. godine.

Sve prisutne na početku će pozdraviti voditeljica poslovnog inkubatora, Meliha Gekić Lerić i Olav Reinertsen, predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. ECWT kao i mogućnosti koje se za BiH otvaraju realizacijom ove suradnje predstavit će direktorica, Eva Fabry, koja će imati javljanje iz Norveške. Nakon prezentacije uslijedit će panel diskusija na kojoj će svoja iskustva podijeliti dame koje uspješno djeluju u IT-u BiH, kroz akademski ili privatni sektor.

Pozivamo sve zainteresirane, posebice (buduće) poduzetnice i studentice jer će kroz nova poznanstva i mogućnosti koje im ECWT nudi sigurno dobiti ideje i poticaj za nove poslovne počekte.

Svoje sudjelovanje zbog organizacije potrebno je potvrditi najkasnije do četvtka, 11.2.2016., do 14:00 putem maila [email protected].

Izjave za medije će biti upriličene 12.2.2016. u 15.10 sati (20 minuta prije početka), u dvorani OSLO-1.kat, a izjave će dati:
- Meliha Gekić Lerić, voditeljica poslovnog inkubatora INTERA TP-a
- Amna Popovac, Dedalus (jedna od panelistica)

Kopirati
Drag cursor here to close