Zoran Tomić

Predstavljeno drugo izdanje knjige ''Odnosi s javnošću – Teorija i praksa''

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2016. u 16:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija knjige ''Odnosi s javnošću – Teorija i praksa'' prof. dr. Zorana Tomića.

Knjigu su promovirali prof. dr. Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i dr. sc. Damir Jugo dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

''U cijeloj Europi, zapravo, nemamo puno udžbenika odnosa s javnošću, mogu se izbrojiti na prste jedne ruke, ako govorimo o kvalitetnim autorima. Za pisanje udžbenika potrebno je znanje, iskustvo i to da pojedina disciplina na nekom prostoru sazrije do određene razine. Mislim da kod Tomića imamo sve tri komponente'', kazao je recenzent knjige Božo Skoko, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Promociju knjige su organizirali Hrvatska akademija za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i izdavačka kuća Synopsis.

Drugo izdanje knjige ''Odnosi s javnošću-Teorija i praksa'' koje je predstavljeno donosi nove cjeline kao što su: Odnosi s javnošću u institucijama kulture i umjetnosti, Odnosi s javnošću u vjerskim organizacijama, Odnosi s javnošću u sindikalnim i volonterskim organizacijama, Odnosi s javnošću u obrazovnim institucijama, Odnosi s javnošću u sportu, Odnosi s javnošću slavnih osoba/celebrity odnosi s javnošću, Predsjednički odnosi s javnošću, Odnosi s javnošću u (pred)izbornim kampanjama, Odnosi s javnošću i javna diplomacija, Profesionalizam u odnosima s javnošću i dr.

Knjiga sadrži brojna iskustva praktičara odnosa s javnošću u svijetu i okruženju.

''Sve se to nalazi u knjizi, ali sve se to mora staviti u okvir u kojem mi djelujemo. Knjiga je prije svega namijenjena studentima sva tri ciklusa studiranja pa je ona tako i pisana. Cilj mi je bio napisati knjigu koja će biti sveobuhvatna i koja će služiti studentima, ali kroz 50 studija slučaja koja se u njoj nalaze, knjiga može pomoći u svladavanju praktičnih problema s kojima se ljudi iz odnosa s javnošću svakodnevno susreću'', kazao je Tomić.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close