YotaPhone

Predstavljena nova generacija "ruskog iPhonea"

Sci-Tech / Flash | 20. 06. 2017. u 15:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije četiri godine u Rusiji je predstavljen pametni telefon kojeg je premijer Dmitry Medvedev nazvao ruskim iPhoneom. YotaPhone bio je poseban po e-ink ekranu koji se nalazi sa stražnje strane uređaja – na ovom (štedljivom) ekranu prikazivale su se obavijesti, a korisnici su mogli čitati e-knjige bez naprezanja očiju kao na klasičnim ekranima telefona i tableta.

S vremenom je predstavljen i njegov nasljednik, a dio udjela u kompaniji preuzeli su Kinezi (iako i dalje najveći udio ima ruski Telconet) te je razvoj telefona, umjesto u Finskoj i Rusiji, prebačen u Kinu.

Treći model YotaPhonea, na čijem razvoju radi kineska kompanija Coolpad, korisnike bi, osim s e-ink ekranom, trebao privući pristupačnom cijenom od 350 dolara, što je jeftinije u odnosu na prošle modele, piše Zimo.co.

Dijagonala glavnog ekrana iznosi 5,5 inča (riječ je o Full HD AMOLED ekranu), dok dijagonala e-ink ekrana iznosi 5,2 inča, telefon pokreće Snapdragon 625 procesor, ima 4GB RAM-a, senzor za otiske prstiju, utore za dvije SIM kartice, stražnju kameru rezolucije 12MP, dok se s prednje strane nalazi kamera rezolucije 13MP.

Ostale opcije uključuju 3200mAh bateriju i USB-C priključak, a po uzoru na "pravi" iPhone, neće imati 3,5 mm izlaz za slušalice. Cijena od 350 dolara odnosi se na model sa 64GB memorije, dok će model s dvostruko više memorije koštati 450 dolara. Početak prodaje YotaPhonea 3 najavljen je za rujan – prvo u Kini, a nakon toga pojavit će se i na ruskom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close