Najbolji uređaj?

Predstavljen vodootporni iPhone 7

Sci-Tech / Flash | 07. 09. 2016. u 19:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je večeras održavao prezentaciju novih uređaja za ovu sezonu. Bill Graham Civil Auditorium u San Franciscu je, nimalo iznenađujuće, bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

#AppleEvent već je prije početka događaja prvi trending hashtag na Twitteru.

"Najnapredniji OS, verzija 10, zaslužuje i najbolji uređaj - iPhone 7", kazao je glavni izvršni direktor Applea Tim Cook.

Odmah je u fokusu novi dizajn s dvostrukom kamerom, novim bojama i općenito novim tehnologijama izrade. Pozadina iPhonea 7 bit će sjajna, pa će uređaj izgledati kao jedinstveni komad stakla - ono o čemu Jony Ive sanja već neko vrijeme, prenosi Bug On Line.

Prednosti novog iPhonea su: dizajn (s čak dvije crne varijante), novi Home gumb osjetljiv na pritisak, otpornost na vodu i prašinu (IP67), potpuno nova kamera sa stabilizatorom (dvostruka na Plus modelu), četerostruka bljeskalica, poboljšana selfie kamera (7 mpx), Retina HD zaslon sa širim gamutom boje i pojačanom svjetlinom, stereo zvučnici pojačane glasnoće, EarPods slušalice s Lightning priključkom, AirPods bežične slušalice...

Velika pozornost posvećena je i novom A10 Fusion procesoru koji je čak 40 posto brži u odnosu na iPhone 6S i 6S Plus, uz pedeset posto bolje grafičke performanse, prenosi Zimo.co. Ovaj četverojezgreni procesor ima dvije klasične jezgre, ali i dvije štedljive jezgre koje će se koristiti za obavljanje nekih manje zahtjevnih zadataka i pokretanje lakših aplikacija, što bi se trebalo odraziti i na trajanju baterije.

Ako ste se pitali čemu služe dvije kamere na iPhoneu 7 Plus - jedna je širokokutna, a druga pruža mogućnost optičkog zumiranja do 2x, te softverskog do 10x.

Također, iPhone 7 Plus može proizvesti i slike s bokeh efektom, zahvaljujući istovremenom korištenju dvije kamere i softverskom sustavu koji zamućuje pozadinu kao profesionalni objektivi DSLR aparata.

Potvrđen je i izostanak 3,5 mm priključka za slušalice, a Apple će uz iPhone 7 isporučivati i adapter za korištenje starih slušalica sa sada jedinim Lightning priključkom.

Početni modeli iPhonea sada dolaze s 32GB memorije, a dostupni su i modeli sa 128 i 256GB, , a osnovne cijene za 7 i 7 Plus su 649 i 769 dolara.

Prodaja 'sedmica' počinje 16. rujna u određenim zemljama, a odlična vijest za sve zemljama naše regije koji namjeravaju kupiti iPhone 7 ili 7 Plus jest da će se u prodaji u našim trgovinama pojaviti već tjedan dana kasnije, odnosno 23. rujna.

Stručnjaci savjetuju da preskočite iPhone 'sedmicu'

Apple obično svom glavnom proizvodu, kojim ostvaruje više od polovine prihoda, mijenja izgled svake druge godine, a posljednji veliki redizajn bio je iPhone 6 u 2014. godini.

Skromna poboljšanja ukazuju na to da bi sada ciklus promjene izgleda mogao trajati tri godine. "Izgleda da je ove godine zadržan prijašnji dizajn dijelom i to to što rade na većim promjenama za sljedeću godinu", smatra analitičar Jan Dawson iz tvrtke Jackdaw Research.

Prodaja iPhonea pala je u ovoj godini dva tromjesečja zaredom, što je prvi pad u povijesti tog uređaja. Uz mnoge potrošače koji su kupili iPhone 6 i 6 plus zbog nadogradnje, Apple bi mogao + za model 7 zabilježiti jednoznamenkasti rast prodaje, rekao je Dawson.

Neke tehnološke stranice savjetuju korisnicima da odgode kupnju novog modela do sljedeće godine, kada se očekuje nova verzija i kada će se obilježiti 10-godišnjica iPhonea. Analitičari ističu da bi iPhone 8 smogao imati veći zaslon i tipku za vraćanje na početni zaslon koja je integrirana u zaslon.

Wall Street nestrpljivo čeka rast prodaje pa će Apple ove godine biti pod velikim pritiskom da preokrene silazni trend, tvrdi analitičar Colin Gillis iz tvrtke BGC Partners. "IPhone 7 nosi rizik da razočara investitore", rekao je.

Potrošači dulje koriste svoje telefone prije nego ih zamijene, što je promjena koju Apple mora uzeti u obzir pri lansiranju novih verzija proizvoda, kazao je analitičar Ben Bajarin iz tvrtke Creative Strategies.

Kopirati
Drag cursor here to close