Novi proizvodi

Povratak Nokije: Novi telefoni stižu u prvoj polovici sljedeće godine

Sci-Tech / Flash | 02. 12. 2016. u 07:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon godina dominacije na tržištu mobilnih telefona pa velikog pada koji je uslijedio nakon što se nisu uspjeli prilagoditi novim pravilima na tržištu pametnih telefona, u Nokiji su se 2011. odlučili na riskantan potez te su izabrali Windows Phone kao jedinu platformu na kojoj će njihovi telefoni raditi u budućnosti.

Iako su mnogi analitičari tada upozoravali kako bi bilo puno logičnije da Nokije rade na Androidu, u ovoj kompaniji odlučili su se za 'treći put' i vjerovali su kako će korisnici koji ne žele iPhone, a nisu zadovoljni Androidom kupiti Windows telefone.

Kao što je poznato, ta se odluka pokazala pogrešnom i nakon iznimno loše prodaje telefona, na kraju je Nokia prodana Microsoftu, što je u označilo kraj nekadašnjeg mobilnog giganta, javlja Zimo.co.

Prije pola godine Microsoft je prodao Nokijinu diviziju 'običnih' mobitela, a situaciju je iskoristila finska kompanija HMD koja je potpisala ugovor o strateškom licenciranju s Nokijom koji će im omogućiti desetgodišnje pravo korištenja ovog branda na pametnim telefonima i tabletima. Iz HMD-a jučer su objavili buduće planove vezane uz mobilno tržište te njihove prve pametne telefone s logom Nokije možemo očekivati već u prvoj polovici sljedeće godine.

Neki detalji vezani uz same telefone još nisu poznati – hoće li to biti cjenovno pristupačni uređaji niže i srednje kategorije ili će možda ući u 'bitku' s Appleom i Samsungom, a jedino je poznato kako će telefoni raditi na Androidu.

''Razvijamo uzbudljivu novu seriju proizvoda usmjerenu prema korisnicima koja će se fokusirati na inovaciju, kvalitetu i iskustvo, zajedno s već dobro poznatim karakteristikama koje krase Nokiju – odličan dizajn, robusnost i pouzdanost'', stoji u priopćenju iz HMD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close