ZZO HNŽ

Povećana naknada prijevoza sanitetskim vozilom

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ radi na provedbi preporuka Ureda za reviziju
Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2018. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ZZO HNŽ / Redovita sjednica

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojilo je na svojoj redovitoj sjednici Program rada Upravnog vijeća Zavoda za 2018. godinu, Izvješće Ureda za reviziju institucija u FBiH o financijskoj reviziji Zavoda za 2016. godinu i Plan provedbe preporuka Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Ured za reviziju institucija u FBiH imao je 30 preporuka, a Planom aktivnosti na provedbi preporuka koji je izradila Stručna služba Zavoda definirani su precizni rokovi za otklanjanje istih.

Već sada, od 30 preporuka Ureda za reviziju institucija u FBiH Zavod je izvršio njih 13, dio preporuka su kontinuirane aktivnosti koje se sukladno tomu i provode, a ostale preporuke biti će realizirane tijekom 2018.godine, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Vijeće je donijelo i novi Pravilnik o uvjetima, načinu korištenja i visini troškova prijevoza sanitetskim vozilom, koji je usklađen s Tarifom zdravstvenih usluga i Uputstvom za primjenu Tarife zdravstvenih usluga.

Usklađivanjem Pravilnika s Tarifom zdravstvenih usluga naknada prijevoza sanitetskim vozilom umjesto dosadašnjih 30 posto iznosi 35 posto od cijene jedne litre utrošenog goriva po prijeđenom kilometru.

Kopirati
Drag cursor here to close