Što nas sve čeka

Pogledajte najvažnije proizvode koje će Apple predstaviti u 2016.

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2016. u 23:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je svoj najuspješniji i najprodavaniji proizvod (iPhone 6 i 6 Plus) predstavio u rujnu 2014. godine, a iako su analitičari imali velika očekivanja od ove kompanije u 2015., lansiranje i početak prodaje Apple Watcha ipak nije izazvao toliko oduševljenje kakvo su Tim Cook i ekipa očekivali, piše Zimo.co.

Za ovu godinu Apple ponovno ima velike planove, a zanimanje ljubitelja ove kompanije bit će ponajviše usmjereno na nove modele iPhonea i nasljednika Appleovog sata, a ovo su najvažniji proizvodi koje će Cook, prema dosadašnjim glasinama, predstaviti tijekom ove godine:

iPhone 7 i 7 Plus – novi model iPhonea očekuje se, standardno, tijekom rujna te će navodno biti tanji i vodootporni, a u njima bi Apple mogao izbaciti 3,5mm izlaz za slušalice (telefoni bi tako mogli biti tanji te bi možda stala i malo veća baterija) i predstaviti bežične slušalice koje će se, naravno, morati dodatno platiti. Još jedna potencijalna opcija ovog telefona jest i mogućnost bežičnog punjenja, no o njoj trenutno nema previše glasina.

Jeftiniji iPhone – glasine o ovom telefonu slušamo već jako puno vremena te smo prije nekoliko dana objavili što možemo očekivati od ovog uređaja – ekran dijagonale 4 inča, metalno kućište, hardver iz 'šestice', mogućnost mobilnog plaćanja putem usluge Apple Pay itd.

Apple Watch 2 – ono što nisu uspjeli s prvim modelom, u Appleu se nadaju da će napraviti s njegovim nasljednikom, a to je 'uvjeriti' korisnike kako im je ovaj gadget zaista potreban. Osim marketinga, za to će trebati predstaviti i neke nove opcije (spominje se prednja kamera za video razgovore), a sigurno je da bi i eventualno pojeftinjene pomoglo boljoj prodaji.

Novi modeli tableta – pri kraju ove godine očekuje se nasljednik Appleovog velikog tableta iPad Pro, a već u prvoj polovici ove godine možemo očekivati treću generaciju modela Air koja bi trebala donijeti još bolji i brži hardver.

Mac Pro – ove godine očekujemo i novu generaciju računala za profesionalce koje karakterizira zanimljiv dizajn, odličan i napredan hardver te visoka cijena.

Još bolji prijenosnici – MacBook bi ove godine trebao dobiti retina ekran, dok bi Apple mogao obustaviti proizvodnju MacBook Air prijenosnika s dijagonalom 11 inča i predstaviti još veći, 15 inčni mode Aira.

Osim hardvera, ova će kompanija predstaviti i nove verzije softvera – za mobilne uređaje i računala, jedan od projekata na kojem rade jest i TV servis, a ove godine možda saznamo nešto više i o 'najgoroj tajni Silicijske doline', Appleovom električnom automobilu na kojem rade već neko vrijeme. Što se zaposlenika kompanije tiče, za njih je najveća novost preseljenje u 'svemirski brod', odnosno novo sjedište u čijem je planiranju sudjelovao i Steve Jobs.

Kopirati
Drag cursor here to close