Google I/O

Počinje najveća Googleova konferencija: Evo što možemo očekivati

Sci-Tech / Flash | 15. 05. 2017. u 10:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za dva dana počinje najveća Googleova godišnja konferencija – Google I/O na kojoj ćemo tijekom tri dana saznati na kojim sve novitetima rade inženjeri ove kompanije.

Službenih informacija o tome što će Googleovci predstaviti nema previše, no do sada su objavljene brojne glasine tako da znamo što možemo očekivati, a nadamo se nekom iznenađenju koje Google priprema u tajnosti, javlja Zimo.co.

Android O – za krajnje korisnike Googleovih usluga vjerojatno najvažnije informacije bit će vezane uz novu verziju mobilnog operativnog sustava Android te bi trebali saznati detaljnije informacije vezane uz sve novitete koje će donijeti Android O. Još ranije objavljena je preview verzija namijenjena programerima u kojoj je promijenjen sustav prikazivanja obavijesti, poboljšan je sustav upravljanja baterijama pa bi tako baterije na pametnim telefonima trebale trajati duže, a poboljšana je i kvaliteta zvuka putem Bluetootha.

Fuchsia – nadamo se kako bi mogli saznati više informacija o novom i misterioznom Googleovom operativnom sustavu koji se razvija za "moderne telefone i moderna računala". Fuchsia dolazi s potpuno novim korisničkim sučeljem, a nije poznato hoće li ovaj OS biti alternativa Androidu – vjerujemo kako ćemo više informacija saznati tijekom sljedećih dana.

Andromeda – na I/O konferenciji Googleovci bi mogli objaviti neke detaljnije informacije o čvršćoj integraciji Chrome OS-a i Androida i pokretanju aplikacija za Android na Chromebook računalima (ova je opcija trenutno u beta fazi). Također, ova dva operativna sustava mogli bi povezati u sklopu Andromeda OS-a, a predstavljanje prvog hardvera, odnosno uređaja koje će pokretati ovaj softver možemo očekivati krajem godine.

Google Home – Googleovci mogu biti zadovoljni dosadašnjom prodajom pametnog zvučnika Google Home te već pripremaju novu verziju koju bi mogli predstaviti ovog tjedna.

Google Assistant – glasovni asistenti sve su popularniji, a njihove mogućnosti sve su veće – ovog tjedna mogli bi saznati koliko je Google u posljednje vrijeme unaprijedio svog Assistenta i koje su njegove nove mogućnosti.

Daydream – dio Google I/O konferencije bit će posvećen proširenoj i virtualnoj stvarnosti tako da sigurno možemo očekivati novosti vezane uz platformu za virtualnu stvarnost Daydream. Također, postoji mogućnost predstavljanja novog VR uređaja za koji ne bi bili potrebni pametni telefoni, već bi to bio uređaj poput HTC-ovog Vivea i Oculusovog Rifta, samo hardverski slabiji.

Android Wear – početkom Google je napokon predstavio nadograđenu verziju operativnog sustava za nosive uređaje Android Wear, a za ovaj tjedan možemo očekivati najavu nekih novih opcija ovog OS-a.

Allo i Duo – poznato je kako Google radi na web verziji Allo aplikacije za tekstualnu komunikaciju te je možda predstave upravo ovog tjedna na I/O konferenciji, a vjerojatno će predstaviti i neka poboljšanja u aplikaciji za video komunikaciju Duo.

Chromecast i Android TV – Google svake godine na I/O konferenciji predstavi neke novitete vezane uz Chromecast – vidjet ćemo što pripremaju za ovu godinu, a poznato je kako trenutno rade na integraciji Assistenta za Android TV.

Ostalo – od ostalih zanimljivosti o kojima bi Googleovi inženjeri mogli govoriti tijekom trodnevne konferencije spominje se Project Loon s kojim Google pokušava omogućiti pristup internetu na slabije razvijenim područjima, Android Auto te platforma za proširenu stvarnost Project Tango.

Kopirati
Drag cursor here to close