NAWC

Počeo 5. svjetski kongres novinskih agencija

Sci-Tech / Flash | 16. 11. 2016. u 09:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 novinskih agencija i drugih medijskih agencija sudjeluje na 5. svjetskom kongresu novinskih agencija (NAWC) koji je danas počeo u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Kongres je otvorio predsjednik Azerbajdžana Ilhan Alijev, istaknuvši da je ovo godina mutikulturalizma u u toj zemlji te da je tijekom godine Baku bio domaćin više međunarodnih skupova i manifestacija. Ukazao je i na značaj slobodnih i neovisnih medija te ulogu novinskih agencija u današnjem svijetu, posebno njihov doprinos u razvoju međunarodnih odnosa i univerzalnih vrijednosti.

Čelni ljudi novinskih agencija u iduća dva dana raspravljat će o izazovima i mogućnostima agencija u medijskom svijetu, korištenju novih tehnologija i društvenih mreža te osposobljavanju novinara za multimedijalnu budućnost. Na kraju Kongresa trebao bi biti izabran novi predsjednik NAWC-a za period 2019-2022. godina, a očekuje se i odluka o domaćinu idućeg Kongresa. Najavljeno je i usvajanje posebne deklaracije. Dosadašnji domaćini svjetskog kongresa novinskih agencija bili su Rusija, Španjolska, Argentina i Saudijska Arabija.

Federalnu novinsku agenciju (FENA), kao jedinu agenciju iz Bosne i Hercegovine na ovom skupu, predstavljaju direktor Elmir Huremović i glavni urednik Dejan Jazvić.

Kopirati
Drag cursor here to close