Ljetna škola

Počela ljetna škola Mostar Summer Youth Programme

Sci-Tech / Flash | 27. 06. 2017. u 07:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetna škola Mostar Summer Youth Programme (MSYP) počela je u utorak, 27. lipnja, u prostorima Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru.

U ovogodišnjem programu, koji traje do 25. srpnja, sudjeluje sedamdesetak srednjoškolaca, priopćili su iz Koledža ujedinjenog svijeta.

Radi se o trotjednom programu za srednjoškolce koji četvrtu godinu za redom okuplja mlade i nudi im besplatnu nastavu, radionice, izvannastavne aktivnosti i izlete.

U četvrtoj godini rada, MSYP je dobio potporu Koledža ujedinjenog svijeta, organizacije Schüler Helfen Leben, Fondacije Konrad Adenauer i Europskog parlamenta mladih.

Nastavnici i osoblje MSYP-a dolaze iz zemalja diljem svijeta, a ove godine iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Argentine, Austrije i Južnoafričke Republike.

Nastava se izvodi na engleskom jeziku, prilagođenom različitim jezičnim stupnjevima, a predmeti koji se nude ove godine su: društveni aktivizam, održivi razvoj i ekološka svijest, umjetnost za specifična mjesta (site-specific art), antropološka i povijesna lingvistika, globalna politika, feminizam u umjetnosti, od etike do bioetike, književnost i pripovijedanje, ljudska prava i društvena pravda, društveni mediji i odnosi s javnošću, povijest i institucije Europske unije, softverske vještine, logika te poslovni razvoj.

Svim učenicima koji budu redovito pohađali nastavu bit će uručeni certifikati kao priznanje postignuća.

Pored prilike da steknu nova znanja iz društvenih, humanističkih i političkih znanosti, MSYP srednjoškolcima nudi priliku za druženje i stvaranje novih poznanstava.

Osim nastave, u okviru ljetne škole priređuju se i različite događaji, kao što su predstavljanje domaćih organizacija, interaktivne radionice i Europski parlament mladih, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close