Mostar

Počela konferencija o 'pedagogiji, obrazovanju i nastavi'

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2016. u 09:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Pedagogija, obrazovanje i nastava' naziv je 3. međunarodne konferencije koja je u petak, 21.listopada, otvorena u Mostaru.

Okupljenima se obratio Mario Vasilj, dekan fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te poručio kako pedagogija kao znanstvena disciplina, koja prikuplja iskustvene spoznaje o odgoju i njoj pripadajuće znanstvene discipline koje se bave užim područjima obrazovanja i nastave, stoje na početku i kraju uspjeha svakog pojedinca i društva u cjelini.

''Sve te znanstvene discipline se ne zaustavljaju tek na prikupljanju i klasifikaciji vlastitih spoznaja nego se živo zanimaju za konkretnu odgojnu, obrazovnu i nastavnu praksu, za život vlastitih spoznaja u konkretnom društvu. O kvaliteti odgoja ovisit će uljuđenost pojedinca i društva u cjelini.

O vrsnoći obrazovanja ovisit će potencijal društvene izgradnje i razvoja, a o kvaliteti nastave ovisi vrsnoća obrazovanja. Sve te međusobne poveznice i konkretne znanstvene spoznaje iz ovih područja još jednom ćemo znanstveno preispitivati, otkrivati i međusobno razmjenjivati u još jednoj plodonosnoj razmjeni mišljenja, spoznaja i iskustava'', istaknuo je Vasilj.

Kopirati
Drag cursor here to close