prva pobuna robota

Pobješnjeli robot Fabo napao i ozlijedio čovjeka na sajmu

Sci-Tech / Flash | 19. 11. 2016. u 13:53 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vrijeme jednog IT sajma u kineskoj tehnološkoj metropoli Shenzen, dogodio se prvi 'napad' robota na čovjeka, što je rezultiralo ozljedama za bolnicu, pišu mediji.

Mnogi su skloni tvrditi kako se ovdje radi o slučajnoj nezgodi, nesretnom sklopu okolnosti, dok drugi kažu kako je čovjek žrtva 'poludjelog' robota.

Radi se o 90 cm visokom modelu robota R2D2, zvanog "Fabo", koji košta 1.900 dolara, težak je 25 kilograma i namijenjen je obučavanju djece, od govornih vježbi pa do prenošenja općeg znanja na njih.

„Daily Mail“ piše, pozivajući se na svjedoke, kako je robot iz čista mira, bez da je dobio bilo kakve komade, krenuo na jednog čovjeka, bacivši ga pritom na obližnji stakleni zid.

Robot je uništio sajamski štand firme koja ga je konstruirala.

Internetski portal „Sputnik" piše kako je „Fabo“ poludio na izložbenom štandu, a kad ga je jedan od uposlenika kompanije htio zaustaviti, ovaj mu je prešao preko noge i gurnuo ga u stakleni zid.

Kineska tvrtka Evolver Robot, koja razvija ovakve robote, polazi od sasvim obične, iako nenadane i neobične, radne nezgode, navodeći kako je djelatnik slučajno pritisnuo pogrešnu komandu, prenosi portal „t3n".

Nakon što se situacija smirila, Fabo je imao posve tužno lice.

Kopirati
Drag cursor here to close