Banja Luka

Play Media Day 02 ispunio sva očekivanja posjetitelja

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2017. u 19:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ispunio je očekivanja oko 500 sudionika, ali i predavača i panelista koji su u petak u Banja Luci razmijenili znanje i ostvarili nova poznanstva.

Mišljenja su da je Banja Luci nedostajao upravo ovakav događaj, koji će i sljedećih godina pružiti priliku sudionicima da se kvalitetno educiraju, ali i dobro zabave. Lijepo vrijeme je pomoglo da posjetitelji uživaju i u dodatnim sadržajima, oko samog konferencijskog prostora.

Tri konferencijske dvorane – Uran, Merkur i Jupiter, kvalitetni predavači i teme koje su predstavili bili su povod za diskusije u pauzama, uz osvježenje u Venera zoni na jedinstvenoj tvrđavi Kastel.

Agencija budućnosti će biti kvalitetan spoj medija i agencije. Mediji su prvi završili proces digitalizacije, dok će ostale industrije to tek učiniti. Digitalni mediji nude ogromne količine prostora, te klasična ponuda i potražnja više ne funkcionira, poručili su predavači.

Nove generacije sve manje konzumiraju tradicionalne medije, televiziju skoro i ne gledaju, dok su Youtube influenseri za njih novi Beatlesi. Transformacija medija je posljedica promjene ekonomskih i industrijskih odnosa. Mediji kakve poznajemo će nestati, a samim tim i advertising kakav danas koristimo, zaključili su predavači koji su dio digitalnih agencija iz regiona, dok su predstavnici tradicionalnih medija imali nešto drugačije mišljenje.

U medijskom panelu pod nazivom “Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti”, ugledna novinarska imena iz cijele regije iznijela su niz ideja za napredak i nadogradnju u segmentu tiskanih izdanja, radija i televizije.

Glavna urednica “Oslobođenja” Vildana Selimbegović i glavni urednik magazina “NIN” Milan Ćulibrk uvjereni su da će tisak preživjeti i aktualnu tehnološku revoluciju uz napomenu da će opstati samo dobre novine koji će čitateljima ponuditi kvalitetne autorske tekstove.

Maja Raković, vlasnica Naxi radija i Adnan Osmanagić, osnivač i direktor RSG radija istaknuli su da se radio kao medij brzo prilagodio i iskoristio internet kao svoju veliku prednost. O situaciji na komercijalnim i javnim televizijama govorili su urednica i novinarka na hrvatskom RTL-u Mirjana Hrga, direktorica Alternativne televizije iz Banja Luke Nataša Tešanović i legendarni Goran Milić koji su istaknuli da je ključno da televizije gledateljima ponude kvalitetno novinarstvo i prepoznatljiva TV lica kojima publika vjeruje.

Dobar provod pored edukacije, pružila je Party zona na tvrđavi Kastel, koja je u četvrtak i petak privukla preko tisuću posjetitelja koji su uživali u nastupima Lake sa bendom, banjalučkog benda Sopot, dok su Shivoos i Miloš Stankić dodatno rasplesali sve posjetitelje koji su uživali u dobroj glazbi.

Sudionici avanture zvane Adrenalin Play Media Day, proveli su subotu razmjenjujući ideje i družeći se u prirodi. Bili su veoma hrabri, a neki su se oslobodili i straha od visine. Prva lokacija je podrazumijevala penjanje na slapove Švrakave koji su zaista impresivni i idealno mjesto za fotografiranje. Nasmijana ekipa na čelu sa profesionalnim vodičima Planinarskog društva Kozara, zatim je savladala uspon kroz šumu i uživala u čarima najljepšeg vidikovca na 360 metara nadmorske visine, pogled na Kanjon Vrbasa, koji zaista oduzima dah. Finalna destinacija bilo je impresivno etno selo Ljubačke doline sa preko 5.000 eksponata, gdje su sudionici, organizatori i vodiči PD Kozara, adrenalinsku avanturu zaokružili druženjem uz ručak sa domaćim tradicionalnim jelima.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ponudio je kvalitetnu edukaciju, stvorio nova prijateljstva, suradnje, iskustva i uspomene koje se pamte cijeli život.

Kopirati
Drag cursor here to close