Samo orginali

Piratske PC igre mogle bi nestati do 2018. godine?!

Sci-Tech / Flash | 09. 01. 2016. u 07:45 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi portal TorrentFreak, era piratskih igara mogla bi biti pri svom kraju. Naime, jedna od vodećih kineskih piratskih grupa, 3DM, objasnila je da se anti-piratska tehnologija razvija toliko brzo da ju je sve teže zaobići.

Jedan od najnovijih sustava koji piratima zadaje glavobolju je Denuvo. Ovaj sustav koriste igre poput Dragon Age: Inquisitiona koji je bez cracka bio mjesec dana – što je u svijetu pirata cijela vječnost.

Denuvo koristi i FIFA 16 koja je i četiri mjeseca nakon izlaska ostala ''zaključana'' te, od novijih igara, Just Cause 3 kojeg pirati još ne mogu igrati.

''Mnogi nas ljudi u posljednje vrijeme pitaju gdje je crack za Just Cause 3. Evo vam odgovor – posljednja faza probijanja zaštite toliko je složena da smo gotovo odustali. Posljednje smo srijede odlučili nastaviti'', objasnio je osnivač 3DM foruma Bird Sister. ''Još uvijek vjerujem da je igru moguće otključati. No, sudeći prema aktualnim trendovima u razvoju enkripcije za dvije godine više nećemo moći probijati zaštite na igrama.“

Besplatno bi igranje uskoro moglo biti moguće samo u slučaju free-to-play naslova. Vjerujemo da izdavači i developeri počinju zadovoljno trljati ruke, prenosi Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close