Cenzurirana

Pet tajnih mjesta koja ne smiju biti na Google Mapsu

Sci-Tech / Flash | 28. 05. 2017. u 14:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niisu sva mjesta otvorena za javnost iz očiglednih razloga - vlade i tajna društva nam taje puno toga, barem tako vjeruju teoretičari zavjera. Ona se na Google Mapsu pojavljuju pikselizirana, zamućena, a ponekad i posve izbrisana - naprosto cenzurirana, piše Express.hr.

1. Snježno sedlo u Nepalu

Naziva se još i Kanktega, a jedan je od većih vrhova Himalaje u državi Nepal s punih 6782 metra nadmorske visine. Ono što je neobično je da se na Google Mapsu zacrnjuje bez ikakvog očiglednog ili logičnog razloga. Ako želite izgraditi tajnu vojnu bazu, tada je možda zamrznuti snježni vrh odlično skrovište, barem tako misle teoretičari zavjera. Na Snježno sedlo ljudska je noga navodno prvi put stupila 1964., no postoje brojne glasine kako su na njen vrh došli i Nacisti tijekom Drugog svjetskog rata, koji su tamo otkrili NLO bazu i područje za razna testiranja. Teorija je da se ovo mjesto zacrnjuje na Google Mapsu kako bi se sakrio tajni ulaz u planinu i spriječilo ljude da istražuju lokaciju poznatu po brojnim viđenjima neobičnih letjelica koje sliče izvanzemaljskim.

2. Slomljena strijela na Grenlandu

Na vrhuncu napetosti Hladnog rata, američka je avijacija vodila strogo povjerljivu akciju nazvanu Chrome Dome u kojoj je zrakoplov B52 letio s zapanjujućim arsenalom nukleranog oružja. Operacija je otkazana kad je bombarder pao 1968. dok je uzlijetao iz aerodroma Thule na Grenlandu, a velik broj ljude je uvjerek kako je područje "slomljene strijele" pikselizirano naspram svoje okoline zbog toga. Eksplozija je navodno razdvojila led na moru, zbog čega je cijelo područje kontaminirano radioaktivnim plutonijem. Velik dio nukleranog oružja iz zrakoplova nije pronađen, a ekipe poslane da očiste teritorij navodno su stradale od posljedica zračenja.

3. Kopi/pejstano mjesto u Rusiji

U diviljni sibirske tundre postoji područje kod okruga Čukotka koje je vrlo jasno izrezano, odnosno "kopi-pejstano" od drugog područja na Google Mapsu, a nitko nije siguran zašto. Prevara postaje očigledna kad se zoomira prikaz, pa se planine odjednom pretvaraju u posve ravnu zonu. Rusi se ni toliko ne trude, oni samo zacrne područje na svojim kartama. Ono što povećava misterij je glasina kako obližnjim zaljevom Kresta operira CIA. Teoretičari zavjere tvrde kako se tamo nalazi ruski sustav za upravljanjem vremenom HAARP ili je pak riječ o nekom poligonu za testiranja. Drugi pak misle kako je ta lokacija mjesto masivnih depozira zlata gdje su rudari kopajući u unutrašnjost otrkili razne mračne tajne.

4. Pacifički otok koji je nestao

Otok koji je navodno otkrio kapetan Cook, Sandy se drugo prikazivao kao dio Koraljnog mora kod australske obale. Iako se na kartama označavao od 1800-e, ljudi su shvatili da se na brojnim kartama danas ne prikazuje, a Google Maps je prvo zacrnio lokaciju, a potom je zamaglio. Je li se nešto dogodilo otoku dok su ga skrivali? Fantomski otok službeno je "neotkriven" 2012. kad istraživački brod nije mogao pronaći ništa na koordinatama gdje se trebao nalaziti. Nikome nije jasno kako se na kartama prije prikazivao ili što je to kapetan Cook stvarno pronašao...

5. Ranč Junction

U središtu pustinje Mohave u Kalifornii nalazi se ranč Junction, , mjesto gdje se navodno odvijaju vojna testiranja i razni misteriozni projekti. Kroz veliku bazu postoji cijeli niz neobičnih kalibracijskih meta izloženih u geometrijskim uzorcima, dok se na kraju zračne piste nalazi neobičan sastav mobilne opreme za testiranje i vojna vozila. No, ono što je najzanimljivije je kako su dijelovi piste očigledno izrezani s Google Mapsa i ne prikazuju se ni na drugim kartama.

Kopirati
Drag cursor here to close