Sofija

Parlamentarna skupština SEECP-a otvorila online natječaj za najbolji esej

Sci-Tech / Flash | 01. 12. 2015. u 12:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parlamentarna skupština Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PSSEECP) pokrenula je od 1. provog 2015. godine regionalni online natječaj za najbolji omladinski esej na temu "Mladi ljudi iz jugoistočne Europe za prosperitet regije''.

Ovaj natječaj jedan je od događaja kojim će biti obilježena 20. godišnjica postojanja SEECP-a, koji je osnovan 1996. godine u Sofiji na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja regije.

Pobjednici natječaja bit će nagrađeni na posebnoj svečanosti tijekom godišnjeg zasjedanja PSSEECP-a u lipnju 2016. godine u Sofiji.

Natječaj za najbolji esej otvoren je za mlade ljude do 29 godina iz cijele jugoistočne Europe. Svi sudionici mogu se registrirati putem web-stranice natječaja www.competition.rspcsee.org i na toj stranici podići svoje eseje do 31. ožujka 2016. godine. Eseji bi trebali biti napisani na engleskom jeziku.

Eseje će ocjenjivati međunarodni žiri, koji će biti formiran na osnovu prijedloga PSSEECP. Žiri će činiti ugledne javne osobe, sveučilišni profesori, novinari, kao i osobe uključene u aktivnosti mladih.

Natječaj se organizira u okviru bugarskog predsjedavanja PSSEECP-om, uz aktivnu podršku svih parlamenata zemalja članica PSSEECP-a.

Za sve informacije o ovom natječaju, sudionici se mogu obratiti Regionalnom tajništvu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi putem e-mail adrese [email protected], priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close