KCUS

Pacijentici u Sarajevu odstranjen tumor od 11,4 kilograma

Na KCUS-u je odstranjen jedan od najvećih retroperitonealnih tumora na ovoj klinici u operaciji koja je trajala šest i pol sati
Sci-Tech / Flash | 22. 01. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu kirurgiju KCUS, prošlog tjedna odstranjen je tumor težine 11,4 kilograma. Tumor se nalazio u trbuhu.

Po riječima prim. dr. Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu kirurgiju KCUS-a i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS.

''Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici. Operacija je bila komplicirana i trajala šest i pol sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo joj spasiti crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tijek, ali pacijentica je prešla s intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro'', rekao je prim. dr. Šabanović.

U timu su sudjelovali prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari.

Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu saprim. dr. Šabanovićem učinio je čudo i sve je prošlo u skladu s očekivanim tijekom.

''Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići izvan granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu točne'', pojasnila je Holub, priopćeno je iz Press KCUS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close