Na putu do novog bilijuna

Ovo su veliki Appleovi planovi za sljedećih pet godina

Vrijednost Applea premašila je nevjerojatnih bilijun dolara, ponajviše na krilima iPhonea, a sada su spremni za nove projekte s kojima kreću u lov na novi bilijun.
Sci-Tech / Flash | 17. 08. 2018. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ming-Chi Kuo jedan je od najpoznatijih analitičara koji godinama prati Apple i investitori uvijek pažljivo prate svaku njegovu objavu vezanu uz ovu kompaniju jer su se njegovi izvori do sada pokazali iznimno pouzdanim. Ovog je tjedna objavio potencijalne planove Applea za sljedećih pet do sedam godina i razvoj novih proizvoda na krilima kojih bi vrijednost kompanije mogla rasti prema drugom bilijunu.

Kuo je izdvojio tri iznimno bitne stvari za Appleovu budućnost, a iako nije spomenuo niti jedan novi proizvod o kojem do sada nismo čuli glasine, sada nam je puno jasnije kada možemo očekivati velike novitete iz laboratorija ove kompanije. Tri stvari koje je spomenuo su servisi, odnosno usluge (uz postojeće usluge već se neko vrijeme spominje i video servis koji pripremaju), naočale s proširenom stvarnosti i – automobil.

Ovakve naočale analitičari su spominjali i ranije, a prema Kuou Apple bi ih mogao predstaviti 2020. godine. Ovaj analitičar vjeruje kako je proširena stvarnost "revolucionarno korisničko sučelje sljedeće generacije" koje će Apple koristiti u svojim uređajima budućnosti te ga uspoređuje s multitouch ekranima osjetljivim na dodir koji su postali način na koji korisnici upravljaju glavnim proizvodima ove kompanije (ali i općenito) poput iPhonea, iPada i Apple Watcha, piše Zimo.co.

Na ovoj tehnologiji trenutno rade stotine zaposlenika koji razvijaju novi hardver i operativni sustav za pametne naočale, ali i AR softver koji će se koristiti na iPhoneu i drugim uređajima.

O Appleovom automobilu pisali smo prije nekoliko dana te Kuove informacije samo potvrđuju ambiciozne planove ove kompanije na automobilskom tržištu. Njegovo lansiranje možemo očekivati već za pet godina (Kuo vjeruje da bi to moglo biti između 2023. i 2025. godine) te će ovo vjerojatno biti potpuno autonomni automobil ili klasičan automobil u kojem će vozač uvijek morati biti za volanom, no imat će veliku dozu autonomije.

Kopirati
Drag cursor here to close