Listopad dolazi

Ovo su noviteti koje Google priprema za sljedeći mjesec

Sci-Tech / Flash | 20. 09. 2016. u 18:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već nekoliko mjeseci čitamo glasine o novim pametnim telefonima koje priprema Google, a jučer smo napokon saznali i službeni datum predstavljanja noviteta ove kompanije. Uz poruku na Twitteru ''listopad dolazi'', Google je objavio kratki videozapis u kojem su poručili kako će 4. listopada predstaviti nove pametne telefone.

Ovi mobilni uređaji više se neće prodavati pod brandom Nexus, već će se na tržištu pojaviti kao Pixel i Pixel XL i s njima Googleovci žele konkurirati najjačim pametnim telefonima na tržištu. Na konferenciji koju će u San Franciscu održati za dva tjedna ova bi kompanija trebala predstaviti i novu verziju Chromecasta koja će imati mogućnost streamanja 4K sadržaja, očekujemo detalje vezane uz virtualnog asistenta Google Home te nove informacije vezane uz DayDream VR, Googleovu hardversku i softversku platformu za virtualnu stvarnost, javlja Zimo.co.

Većini ljubitelja ove kompanije ipak će najzanimljiviji biti pametni telefoni – Googleovi Nexusi do sada su bili poznati po odličnom hardveru i cijeni koja je manja od konkurentskih uređaja, no čini se da bi od ove godine Pixel i Pixel XL trebali koštati jednako kao i posljednji modeli iPhonea.

Službene informacije o ovim uređajima saznat ćemo 4. listopada, no ako je vjerovati glasinama model Pixel imat će Full HD ekran dijagonale pet inča, četverojezgreni 2GHz procesor, 4GB RAM-a, 32GB memorije te stražnju 12MP, odnosno prednju 8MP kameru. Ostale opcije koje možemo očekivati su USB-C priključak, 2,770mAh baterija i senzor otisaka prstiju, a kao i u slučaju modela XL, za razvoj samog hardvera zadužen je HTC. Pixel XL vjerojatno će imati sličan hardver, odnosno procesor, memoriju i kamere, a najveća razlika bit će u ekranu (XL će imati 5,5 inčni ekran rezolucije 2,560x1,440 piksela) i, naravno, bateriji koja će imati veći kapacitet (3,450mAh).

Upravo bi Pixel XL mogao biti zanimljiv ljubiteljima Androida koji su u potrazi za top phabletom jer, kako će dio korisnika odustati od kupovine Galaxy Notea 7, možda će se odlučiti upravo za novi Googleov model.

Kopirati
Drag cursor here to close