Reumatska oboljenja

Otvoren prvi kongres reumatologa u BiH, sudionici iz više zemalja

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2016. u 20:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kongres reumatologa, prvi u Bosni Hercegovini, s više od stotinu sudionika iz zemlje i regiona, otvoren je večeras u Sarajevu.

Ovaj značajni skup trajat će do 9. listopada i po riječima predstavnika organizacijskog odbora iz bh. Udruženja reumatologa, prof.dr. Mevludina Mekića iz Sarajeva i mr.sci.dr. Ljubinke Božić iz Banja Luke, rezultat je dugog i napornog rada te želje da se učesnici okupe na jednom mjestu i usmjere ka zajedničkom cilju - uspješnom liječenju pacijenata oboljelih od reumatoidnog artritisa i drugih raširenih reumatskih bolesti čije su posljedice ozbiljne i bitno narušavaju kvalitet života.

Organizatori se nadaju da će sudionici nesebično podijeliti i širiti njihova znanja i iskustva iz prakse.

Kongres je prilika za prezentaciju najnovijh dostignuća u dijagnosticiranju i terapiji artritisa i drugih teških reumatskih oboljenja.

Predviđena su predavanja nekih od najeminentnijih liječnika u ovoj oblasti i komplementarnim medicinskim granama iz BiH, Sbrije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske.

Pažnja će biti posvećena i pedijatrijskoj reumatologiji.

Pošto liječenje reumatskih oboljenja najčešće zahtijeva multidisciplinarni medicinski pristup, sudionici su i ortopedi, ginekolozi, pedijatri, internisti.

Sudjeluju također medicinske sestre i tehničari s reumatoloških bolničkih odjeljenja, kao i pacijenti, članovi udruženja oboljelih od reumatoidnog artritisa i drugih reumatskih oboljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close