pripreme

Novosti iz Studentskog zbora: Projekti, tečajevi, kultura, zabava...

Sci-Tech / Flash | 02. 02. 2016. u 09:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 1. veljače u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Rodoču održana je druga radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora. Mala promjena lokacije održavanja nosi simboličnu poruku povezivanja dva sveučilišna kampusa,u Mostaru i Rodoču.

Malonogometna liga

U tijeku su intenzivne pripreme na osnivanju Sveučilišne malonogometne lige. Odlučeni su uvjeti i propozicije samog natjecanja, sudjelovat će 10 fakulteta a novost je da će za ekipe moći nastupiti i profesori. Igrat će se jednokružno, a najbolje četiri momčadi ulaze u završnicu u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prijave se mogu očekivati krajem veljače, a liga će zaživjeti početkom ožujka i trajati sve do sredine mjeseca travnja. Cilj pokretanja lige po uzoru na ostala Sveučilišta jest probuditi sportski duh studenata i održavati sportska natjecanja kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu u ambijentu zajedništva.

Studentski projekti

Studentski zbor od ove godine uveo je niz promjena u ispunjavanju projektne aplikacije. U potpunosti su izmijenjeni prijavni obrasci kako bi svim zainteresiranim studentima maksimalno olakšali njihovo ispunjavanje. Također,određene promjene imaju za cilj učiniti što kvalitetniju i pravedniju raspodjelu financijskih sredstava kojima Zbor svake godine nastoji pomagati brojnim studentskim udrugama i organizacijama u ostvarivanju zacrtanih projekata. Novost je i da će postojati samo jedan krug za prijavu projekata i trajat će od 15.2. – 15.3. 2016. godine,a studenti će ispunjavati nove, izmjenjene aplikacijske obrasce.

Tečajevi stranih jezika

Od ovoga tjedna započinju i prijave za tečajeve stranih jezika.Novost je da će se od ove akademske godine uz definitivno najpopularnije tečajeve znakovnog i stranih jezika dodati još tri: tečaj talijanskog jezika, informatike i tečaj fitnessa čime bi se ukupna edukativna ponuda studentima povećala na devet različitih tečajeva.Za razliku od prošlih godina planirano je poboljšanje same kvalitete izvođenja tečajeva pa je predviđeno i dulje trajanje nastave u razdoblju od dva i tri mjeseca,a nastava će se izvoditi u učionicama svih fakulteta Sveučilišta

Kultura i zabava

U sklopu najvažnije manifestacije ‘Dani Studentskog zbora’, čitav mjesec ožujak obilovat će kulturnim i zabavnim sadržajima. Spomenimo važnije događaje kao što su kulturno-zabavne večeri, filmske projekcije, večeri poezije, zanimljive debate i kazališne predstave u kojima će svaki student moći pronaći aktivnost za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close