Istraga

Novi detalji: Svi oko Titanica su masoni

Njima je pripadao i predsjednik Odbora Sidney Backstone, koji je postao član iste godine.
Sci-Tech / Flash | 19. 02. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Masoni su bili uključeni u istragu u vezi s potonućem Titanica 1912. godine u namjeri da zataškaju odgovornost britanskog Trgovačkog odbora.

Novi dokazi pokazuju da su sudac koji je nadgledao istraživanje katastrofe, kao i glavni istražitelji, bili masoni.

Tajna arhiva u kojoj se nalaze imena dva milijuna masona prvi put je javno objavljena na stranici Ancestry i otkriva u kolikoj su mjeri masoni bili uključeni u kontroverznu britansku istragu o Titanicu.

Dok je istraga američkog Senata pokazala da je krivac bio britanski Trgovački odbor zbog "labavih regulacija koje su dopustile da na brodu bude tako mali broj spasilačkih brodova", britanska istraga, koju je predvodio Lord Mersey, nije optužila Odbor.

I lord, čije je pravo ime bilo John Charles Bigham, bio je, kako se sada saznaje, mason koji je pristupio Londonskoj loži 1881. godine.

Njima je pripadao i predsjednik Odbora Sidney Backstone, koji je postao član iste godine.

Imena još najmanje dvojice od pet stručnjaka koji su sudjelovali u istrazi, također, se nalaze u masonskoj arhivi - profesor John Harvard Biles, specijalista za mornaričku arhitekturu, i Edward Chaston, viši inženjer.

Ancestry.com - The Titanic

Discover fascinating details about passengers and crew who sailed aboard the doomed ship in our new Titanic Collection. From occupations, names and ages of those who bought a coveted ticket to death records and coroner's inquest files of those who lost their lives, you'll find a story both tragic and heroic.


Čak su i lord Pirrie, direktor brodogradilišta Harland and Wolff u Belfastu, u kojem je izgrađen Titanic, i jedan od direktora kompanije koja je bila na čelu White Stara, firme vlasnika Titanica, također, bili masoni.

Stručnjak za Titanic Nick Crompton tvrdi da su se Britanci više fokusirali na populističke probleme poput pitanja jesu li spasilački brodovi primali bogate putnike koji su im nudili mito i zašto se nisu vraćali po ljude koji su plivali oko broda?

Tragedija Titanica, putničkog broda koji je potonuo na dno Atlantika u rano jutro 15. travnja 1912. godine, jedna je od najvećih pomorskih katastrofa u kojoj je poginulo više od 1.500, a preživjelo 700 ljudi.

Britanska istraga zaključila je da je kapetan Smith učinio ono što bi i bilo koji drugi sposoban čovjek učinio da je bio na njegovom mjestu, prenosi Srna.

Ali, učešće velikog broja masona baca novo svjetlo na čitavu istragu i pokazuje u kolikoj su mjeri bili uključeni u britansko visoko društvo, kao i kako su upravljali njim.

Kopirati
Drag cursor here to close