Predvidio požar prije 500 godina?

Nostradamus: Nakon požara u Notre Dameu dolazi povratak zla!

Još prije 500 godina i sam Nostradamus pisao je o požaru u Notre Dameu. Proročanstvo oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. travnja 2019. godine.
Sci-Tech / Flash | 16. 04. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je stravični požar poharao čuvenu parišku katedralu Notre Dame, cijeli svijet je u šoku. Unatoč ogromnom povijesnom gubitku, pozitivno je to što je spašena kamena konstrukcija katedrale kao i neka od najznačajnijih umjetničkih djela.

Vrlo brzo internetom su počele kružiti razne teorije zavjere, a među njima je i ona da je još prije 500 godina i sam Nostradamus pisao o požaru u Notre Dameu. Proročanstvo oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. travnja 2019. godine.

Video: Did Nostradamus Predict the Notre Dame Fire??? April 15th 2019 4:40 pm

Neki teoretičari tvrde kako se iz njegovih stihova jasno vidi da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan), biti najviše emocionalno pogođene, a ovaj događaj je prema tumačenju spomenute poezije navodno uvertira u “povratak zla, koje dolazi”.

Kako mnogi analiziraju svaku riječ Nostradamusa, tako su neki zaključili kako se u njegovim spisima više puta koristila riječ “emocija”, koju su povezali s porukom Emmanuela Macrona u kojoj naglašava kako su svi katolici i Francuzi u tuzi što “gori dio njih”.

Predvidio Hitlera, smrt Kennedyjevih, napad na New York...

Kroz povijest je bilo mnogo onih koji su tvrdili kako mogu predvidjeti budućnost, no rijetko koji prorok ostao je toliko upečatljiv u povijesti kao Michel de Nostredame, poznatiji pod imenom Nostradamus.

Rođen 14. prosinca 1503. godine na jugu Francuske, otac mu je bio trgovac žitom koji se preobratio sa židovstva na kršćanstvo zbog straha od inkvizicije.
Nostradamusovo školovanje bilo je u rukama njegova djeda s majčine strane Jeana, liječnika koji je mnogo znao o ljekovitom bilju, a koji ga je podučavao osnovanima latinskog, grčkog i hebrejskog jezika kao i matematici te astrologiji.

Godine 1522. roditelji Nostradamusa šalju na studij medicine u Montpellier. Nakon tri godine Nostradamus dobiva liječničku licencu te odlazi u seoske dijelove Francuske kako bi pomagao žrtvama kuge koja je u to doba harala državom. Oženio se, no ne postoje podaci koji govore točan identitet njegove žene. Zna se da je iz visokog društva, te da mu je rodila sina i kći.

Kada se kuga proširila do Agena, gdje je Nostradamus živio, oduzela je život njegove žene i djece. To je imalo poražavajući učinak na Nostradamusovu vjeru u svoje liječničke sposobnosti, a obitelj preminule supruge tražila je odštetu za njenu smrt. Ipak, Nostradamus je i dalje pomagao koliko je mogao zaraženima kugom, a nakon što je epidemija završila preselio se u Salun gdje se ponovno ženi.

Tamo i piše svoju prvu knjigu Almanah. Nakon nje slijede Predviđanja čiji ga uspjeh potakne da napiše Proročanstva. Popularnost knjige stavlja ga u milost kraljice koja mu nudi poziciju dvorskog liječnika, no Nostradamus je osjetio kako mu se bliži kraj te je odbio. Umro je 1. srpnja 1566.

U Proročanstvima se Nostradamus dotakao događaja od svog vremena pa do kraja svijeta. Nedavna istraživanja su navodno otkrila stare tekstove koje je Nostradamus parafrazirao u svojoj knjizi, no legenda o proroku koji je predvidio I. Svjetski rat, dolazak Hitlera na vlast, smrt tri člana dinastije Kennedy te napade na New York teško može izblijedjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close