Zbog poslovnih poteškoća

Nikon prolazi kroz proces rekonstrukcije

Sci-Tech / Flash | 14. 02. 2017. u 08:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Nikon u zadnje vrijeme se suočava s određenim poslovnim poteškoćama. To se prije svega očituje u nedavnoj odluci da se u potpunosti obustavi postojeći plan o predstavljanju DL linije premium kompaktnih digitalnih fotografskih aparata.

Riječ je o fotoaparatima koji su trebali predstavljati konkurenciju sličnim proizvodima tvrtki Sony i Panasonic, njihov izlazak na tržište planiran je za lipanj prošle godine, no problemi s elektronikom odgodili su njihov izlazak na tržište (a sada je potvrđeno da se nikad neće pojaviti na tržištu kako je već navedeno), piše Bug.hr.

Linija DL uređaja trebala je uključivati tri high-end proizvoda, od kojih svaki sadrži 20,8-megapikselni i 1-inčni senzor. Liniju čine DL18-50, DL-24-85 zoom i DL-24-500 super zoom modeli. Model DL-24-85 trebao je predstavljati konkurenciju Sony RX100 Mark V i Panasonic DMC-LX10 fotoaparatima, dok bi DL-24-500 predstavljao konkurenciju Sonyjevom RX10 III modelu.

Osim problema s DL serijom fotoaparata, tu je i proces rekonstrukcije same tvrtke koji uključuje smanjenje broja zaposlenika putem dobrovoljnog umirovljenja (oko 1000 zaposlenika) te nemali gubici izazvani problemima u proizvodnji čipova. Tijekom prošle godine Nikonova prodaja pala je za 8,2%.

Tvrtka je trenutačno značajnije prisutna samo u segmentu DSLR fotoaparata, dok je segment kompaktnih fotoaparata pokriven jedino starom Nikon 1 serijom. Nikon također nema svojih predstavnika u segmentu mirrorless fotoaparata.

Kopirati
Drag cursor here to close