hop-hop

Neobičan ulazak u mostarsku školu

Sci-Tech / Flash | 08. 03. 2017. u 08:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji učenika koji pohađaju OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru ukazuju na problem s kojim se susreću njihova djeca.

Naime, ulaz u školu kojim se služe učenici je preko sportskog igrališta. Prilikom kišnih dana školsko igralište poplavi te djelatnici škole postave palete preko kojih djeca preskaču da bi donekle suhi ušli u školu i prisustvovali nastavi.

''Koliko uspijevaju o tome, ne zna se! O svemu ovome su roditelji upozoravali nastavnike, učitelje pa i ravnateljicu škole ali bezuspješno. Ti isti roditelji su se obratili Udruzi roditelja Naša djeca 2014 kako bi ukazali na ovaj problem u nadi da će netko reagirati od nadležnih (škola, osnivač, ministarstvo) te iznaći rješenje i omogućiti učenicima da sigurno i suho dođu u svoje učionice za vrijeme kišnih dana'', navode roditelji te dodaju kako je nepotrebno naglašavati kako ovo nije izdvojen slučaj u Gradu Mostaru pa ni u HNŽ-u kao i u kojem stoljeću se nalazimo i kakvi su nam uvjeti obrazovanja u osnovnim školama koje je ujedno obvezno i besplatno.

''Nepotrebno je naglašavati koliko to isto besplatno obrazovanje košta roditelje (odštete, troškovi kopiranja, knjižica i sl..) dok se istovremeno školske dvorane iznajmljuju inim. Da ne pričamo o težini školskih torba, jednodnevnim izletima, ekskurzijama, nepostojanju Zakona o udžbenicima itd. Zato s pravom postavljamo pitanje dokle više gospodo?'', navode roditelji te apeliraju na sve institucije da omoguće normalno okružje u obrazovnim institucijama i uvjete rada a roditeljima da se aktivno uključe u rad škola kroz Školske odbore i Vijeća roditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close