Prodali samo 600.000 uređaja

Nastavljaju se problemi za Sony Mobile

Sony je u kvartalu između srpnja i rujna zabilježio prodaju od 600 tisuća pametnih telefona te revidirao broj pametnih telefona koje namjerava isporučiti tijekom svoje aktualne fiskalne godine.
Sci-Tech / Flash | 31. 10. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel tvrtke Sony za mobilne uređaje Sony Mobile već dulje vrijeme bilježi loše rezultate koji su ovih dana kulminirali sa samo 600.000 prodanih pametnih telefona u kvartalu koji uključuje srpanj, kolovoz i rujan ove godine. Riječ je o sekvencijalnom padu u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je japanska tvrtka prodala 900 tisuća pametnih telefona.

Slabi rezultati natjerali su Sony da još jednom revidira svoje procjene o broju pametnih telefona koji će biti isporučeni u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine (Sonyjeva fiskalna 2019. godina). Početna procjena od 5 milijuna isporučenih pametnih telefona, prvotno je tijekom ljeta spuštena na broj od 4 milijuna isporučenih primjeraka da bi sada pala na procjenu od 3,5 milijuna isporučenih telefona tijekom spomenute fiskalne godine, piše Bug.hr.

Kako bi se taj cilj ostvario Sony se do kraja ove godine planira osloniti na prodaju Sony Xperia 1 modela te posebice na nasljednika nekadašnje Xperia Compact serije uređaja, pametni telefon Xperia 5 koji je predstavljen u rujnu.

Na kraju vrijedi usporediti prodaju Sonyjevih pametnih telefona s drugim Sonyjevim proizvodima. U razdoblju od srpnja do rujna ove godine Sony je osim spomenutog broja pametnih telefona prodao i 700.000 videokamera, 2,5 milijuna televizora te 2,8 milijuna PlayStation 4 konzola, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close