Dug od 300 milijuna eura

Nakon Applea, Italija kreće u potjeru za naplatu duga i od Googlea

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2016. u 14:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijansko tužiteljstvo je naredilo provjeru neplaćenih poreznih obaveza kompanije Google u toj zemlji i najavilo da će o tome uskoro i službeno upozoriti rukovodstvo kompanije, prenosi Agencija Anadolija.

Ured državnog tužiteljau Milanu je naredio financijskoj policiji da upozori američku kompaniju Google da mora izmiriti svoje porezne obaveze u vezi sa poslovanjem u Italiji.

Talijanski mediji javljaju da je ovaj potez tužiteljstva donesen zbog neplaćenih Googleovih poreznih obaveza u razdoblju između 2008. i 2013. godine. Rukovodstvo Googlea već pregovara sa talijanskom poreznom agencijom Agenzie delle Entre.

List "La Repubblica" je na naslovnici današnjeg broja objavio da Google u Italiji duguje blizu 300 milijuna eura poreznih obaveza.

Isti izvor javlja da bi problem mogao biti riješen ukoliko Google prihvati platiti kaznu u iznosu između 220 i 270 milijuna eura.

Nedavno je slična situacija bila i sa kompanijom Apple, koja je za pitanje neplaćenog poreznog duga od 879 milijuna eura riješila plaćanjem kazne u iznosu od 318 milijuna. Ova kompanija je postignutom dogovoru obećala da će u Napoliju otvoriti centar za izradu mobilnih aplikacija koji će zaposliti blizu 600 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close