Lenovo

Najveći svjetski proizvođač računala utrostručio dobit

Najveći svjetski proizvođač računala u proteklom je tromjesečju povećao dobit za više od tri puta u odnosu na lanjsko razdoblje.
Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2019. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo iznenađujući, u pozitivnom smislu, podaci su objavljeni u najnovijem financijskom izvješću najvećeg proizvođača računala na svijetu, Lenova.

Kineska je korporacija objavila svoje rezultate za posljednji kvartal svoje fiskalne 2018. godine koji obuhvaća razdoblje od siječnja do ožujka 2019. U ta je tri mjeseca ostvaren rezultat koji je premašio očekivanja i najoptimističnijih analitičara, kad je riječ o dobiti – ona je u promatranom razdoblju iznosila 118 milijuna dolara, piše Bug.hr.

U istom razdoblju prošle godine Lenovo je imao dobit od 33 milijuna dolara, pa je ovaj kvartal obilježen kao jedan u najuspješnijih u posljednje vrijeme. Iz kompanije poručuju kako je dobit ostvarena primarno na račun veće prodaje u sektoru PC and Smart Device, uz fokus na poslovne i premium segmente računala.

Prihodi su u istom razdoblju porasli za 10% i iznose 11,7 milijardi dolara, što je isto nešto više nego što su analitičari predviđali.

Gledano na razini cijele godine, Lenovo je zabilježio prihode od 51 milijarde i dobit od 597 milijuna američkih dolara. Podsjetimo, prošlu je godinu kineski proizvođač računala bio završio s gubitkom od 189 milijuna dolara. Ovaj rezultat je još značajniji za Lenovo ako znamo da je svjetsko tržište računala u laganom padu već duže vrijeme, piše Bug.hr.

 

Kopirati
Drag cursor here to close