Lenovo

Najveći svjetski proizvođač računala utrostručio dobit

Najveći svjetski proizvođač računala u proteklom je tromjesečju povećao dobit za više od tri puta u odnosu na lanjsko razdoblje.
Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2019. u 16:00 Bljesak.info
Kopirati

Pomalo iznenađujući, u pozitivnom smislu, podaci su objavljeni u najnovijem financijskom izvješću najvećeg proizvođača računala na svijetu, Lenova.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska je korporacija objavila svoje rezultate za posljednji kvartal svoje fiskalne 2018. godine koji obuhvaća razdoblje od siječnja do ožujka 2019. U ta je tri mjeseca ostvaren rezultat koji je premašio očekivanja i najoptimističnijih analitičara, kad je riječ o dobiti – ona je u promatranom razdoblju iznosila 118 milijuna dolara, piše Bug.hr.

U istom razdoblju prošle godine Lenovo je imao dobit od 33 milijuna dolara, pa je ovaj kvartal obilježen kao jedan u najuspješnijih u posljednje vrijeme. Iz kompanije poručuju kako je dobit ostvarena primarno na račun veće prodaje u sektoru PC and Smart Device, uz fokus na poslovne i premium segmente računala.

Prihodi su u istom razdoblju porasli za 10% i iznose 11,7 milijardi dolara, što je isto nešto više nego što su analitičari predviđali.

Gledano na razini cijele godine, Lenovo je zabilježio prihode od 51 milijarde i dobit od 597 milijuna američkih dolara. Podsjetimo, prošlu je godinu kineski proizvođač računala bio završio s gubitkom od 189 milijuna dolara. Ovaj rezultat je još značajniji za Lenovo ako znamo da je svjetsko tržište računala u laganom padu već duže vrijeme, piše Bug.hr.

 

Kopirati