Pametni telefoni

Nadolazeći iPhone 7 i 7 Plus trebali bi konkurirati Samsungovim Galaxyjima za titulu najboljeg

Sci-Tech / Flash | 05. 05. 2016. u 08:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je u prvom kvartalu ove godine zabilježio manji prihod od očekivanog, a prvi puta od predstavljanja iPhonea 2007., zabilježen je pad prodaje ovog telefona, uređaja na kojem Apple zarađuje najviše novca.

Kako bi spriječili nastavak pada prodaje telefona tijekom sljedećih mjeseci, Cook i ekipa nedavno su predstavili najjeftiniji iPhone do sada, no usprkos odličnom hardveru i kameri, teško je vjerovati da će danas smartphone s ekranom dijagonale 4 inča privući veliki broj korisnika.

Također, dok Appleu pada prodaja telefona, njegov najveći konkurent Samsung s nedavno predstavljenim modelima iz Galaxy S serije zabilježio je odlične rezultate te su, prema mnogim novinarima i tehnološkim stručnjacima Galaxy S7 i S7 Edge trenutno najbolji pametni telefoni na svijetu.

Zbog toga je sva pažnja ljubitelja Applea, ali i analitičara usmjerena na nadolazeće Appleove telefone, iPhone 7 i 7 Plus koji bi trebali konkurirati Samsungovim Galaxyjima za titulu najboljeg telefona na svijetu, ali i koji bi trebali utjecati na novo veliko povećanje prodaje i, naravno, profita ove kompanije.

Glasine o 'sedmici' kruže već neko vrijeme, a jedna od najvećih promjena trebala je biti izbacivanje 3,5mm izlaza za slušalice koji bi trebao zamijeniti USB Type-C utor. Na ovaj način iPhone bi mogao biti još tanji, a možda bi se otvorilo još malo mjesta za malo jaču bateriju, no ovu potencijalnu opciju mnogi su već kritizirali jer bi to za sve kupce novog iPhonea značilo dodatni trošak i kupovinu novih slušalica, odnosno adaptera putem kojeg bi stare slušalice mogli povezati s iPhoneom.

Posljednje informacije s GSM Arene kažu kako se Apple, barem kada je iPhone 7 u pitanju, ipak neće odlučiti na ovaj potez te će i dalje imati 3,5 mm izlaz za slušalice.

Osim toga, ono što možemo očekivati od novih modela jest jači hardver, bolje kamere i promjenu Home tipke koja će navodno biti osjetljiva na dodir. Također, iPhone 7 i 7 Plus trebali bi biti vodootporni i otporni na padove i prašinu, što je opcija s kojom se mogu pohvaliti i posljednji Samsungovi telefoni, a isporučivat će se s novom verzijom mobilnog operativnog sustava kojeg bi Cook trebao predstaviti već za mjesec dana na WWDC konferenciji.

iPhone 7 i 7 Plus Apple bi trebao najaviti na konferenciji tijekom rujna na kojoj možemo očekivati i drugi model pametnog sata Apple Watch.

Kopirati
Drag cursor here to close