Značajan događaj

Na tuzlanskom Medicinskom fakultetu 55 doktoranata započelo treći ciklus studija

Sci-Tech / Flash | 08. 11. 2016. u 19:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana je svečana ceremonija povodom početka druge generacije doktorskog studija "Biomedicina i zdravstvo" pri ovom fakultetu, na koji je ove godine upisano 55 doktoranata.

Rektor Univerziteta u Tuzli Samir Nurić smatra da je 55 polaznika trećeg ciklusa studija odnosno doktorskog studija na Medicinskom fakultetu UNTZ od velikog značaja, kako za ovaj fakultet, tako i za Tuzlanski kanton uopće.

Pred polaznicima je jedna velika obaveza, polaganje ispita, pripremanje doktorskih teza, projekata, podvlači Nurić, navodeći da će oni time doprinijeti prosperitetu u medicinskoj znanosti od koje će, kako kaže, imati koristi prije svega konzumenti medicinske znanosti, građani, a za polaznike će to biti satisfakcija u karijeri.

Dekanica ovog fakulteta Nermina Hadžigrahić izrazila je zadovoljstvo upisom druge generacije doktoranata na trećem ciklusu studija Biomedicine i zdravstva, navodeći da je na natječaj prijavljeno više od 90 kandidata, ne samo studenata medicine, već i stomatologa i farmaceuta.

''Radimo na tome da kvalitet obrazovanja na trećem ciklusu bude visok, da studenti izađu spremni za znanstveno-istraživački rad'', poručuje Hadžigrahić.

Voditelj ovog doktorskog studija Enver Zerem tvrdi da će ovaj studij iznjedriti doktorski rad, koji će biti prepoznat i po internacionalnim kriterijima, dodavši da će mladi znanstvenici svoj praktični rad moći prezentirati u visoko rangiranim svjetskim časopisima.

Kopirati
Drag cursor here to close