nova prilika

Na mostarskom sveučilištu započeo prvi sat francuskog jezika

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2016. u 09:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sat francuskog jezika otvorila je danas na Sveučilištu u Mostaru francuska veleposlanica u BiH Claire Bodonyi.

''Drago nam je da postoji želja za učenjem stranog jezika što će  doprinijeti boljoj profesionalnoj budućnosti mladih ljudi u Mostaru i jer će to omogućiti, kako u oblasti turizma, tako i poljoprivrednog područja, otvaranje brojnih radnih mjesta'',  ocijenila je francuska veleposlanica.

Ovaj program uvodi se u sklopu sporazuma o partnerstvu između Veleposlanstva Francuske i Sveučilišta u Mostaru, a omogućiti će jačanje suradnje na području kulture, razmjene studenata i u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

''S ciljem promicanja studija o Francuskoj i širenja francuskoga jezika i francuske kulture pokrenuli smo ovaj program koji zasada broji 30 polaznika. Ovim ćemo značajno unaprijediti mobilnost naših studenata koji će izravno imati pristup informacijama o mogućnostima studiranja i stipendijama koje nudi Francuska Vlada'', istaknula je prilikom potpisivanja sporazuma Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr.Izabela Dankić.

Na ovaj način, kako je istaknuto, Francuski kutak na Sveučilištu će postati mjesto ne samo studenata i nastavnika francuskog jezika nego i svih članova akademske zajednice i gostiju iz Francuske.

''Studenti će besplatno postati članovi Francuskog instituta i na raspolaganju će imati pristup knjižnici, frankofonskim susretima, kulturnim priredbama, kao i tečajevima Francuskog jezika'', istaknula je Dankić i dodala kako će sljedeće godine upisati prve prvostupnike francuskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Kopirati
Drag cursor here to close